Borusija ponudila 19 miliona eura za Imobilea

Kako je naveo list Gazeta delo Sport, Borusija je uvećala ponudu na 19 miliona, pošto je uprava Torina tokom ranijih pregovora odbila prethodnu, jer je smatrala da napadač vrijedi više
0 komentar(a)
Ćiro Imobile, Foto: Reuters
Ćiro Imobile, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2014. 13:39h

Fudbalski klub Borusija iz Dortmunda poslala je Torinu ponudu od 19 miliona eura za fudbalera Ćiru Imobilea, prenijeli su danas italijanski mediji.

Kako je naveo list Gazeta delo Sport, Borusija je uvećala ponudu na 19 miliona, pošto je uprava Torina tokom ranijih pregovora odbila prethodnu, jer je smatrala da napadač vrijedi više.

Klubovi Torino i Juventus su vlasnici Imobileovog ugovora, a crno-bijeli najvjerovatnije neće tražiti da se 24-godišnji napadač priključi ekipi.

Gazeta je navela da ponuda 19 miliona odgovara torinskim klubovima, koji će podijeliti sumu. Juventus je već odobrio transfer, ostalo je da to učini i Torino, koji je na početku pregovora za sebe tražio najmanje 10 miliona eura.

Imobile je u karijeri igrao za Juventus, Sijenu, Groseto, Peskaru, Đenovu i Torino.

Imobile je do sada odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju Italije i nalazi se na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Bonus video: