Niko Kranjčar propušta Mundijal

Kako je prenijela Hina, Kranjčar ima rupturu mišića natkoljenice i pauziraće četiri do šest sedmica. On se povrijedio u subotu na meču između KPR-a i Derbi kauntija
2 komentar(a)
kranjčar, Foto: Reuters
kranjčar, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2014. 14:48h

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Niko Kranjčar propustiće predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu zbog povrede, saopštio je danas Fudbalski savez Hrvatske.

“Žao mi je zbog njega, kao i svim njegovim saigračima. Znam kako mu je teško zbog ovoga, jer je Svjetsko prvenstvo u Brazilu jedinstven događaj”.

“Niko je dao svoj doprinos u kvalifikacijama, jedan je od najiskusnijih reprezentativaca i zaslužio je da bude dio ove reprezentacije u Brazilu”, rekao je selektor Hrvatske Niko Kovač.

Kako je prenijela Hina, Kranjčar ima rupturu mišića natkoljenice i pauziraće četiri do šest sedmica. On se povrijedio u subotu na meču između KPR-a i Derbi kauntija.

Njegova ekipa je u toj utakmici savladala Derbi sa 1:0 i plasirala se u Premijer ligu, a Kranjčar je zbog povrede zamijenjen u 31. minutu.

“Želimo mu brz oporavak, a na terenu ćemo vidjeti koja su nam najbolja rješenja u ovakvoj situaciji”, dodao je Kovač.

Kranjčar je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 81 utakmicu i postigao 16 golova.

Igrač KPR-a je već četvrti fudbaler koji je otpao iz Kovačevih kombinacija. Početkom maja povrijedio se defanzivni vezista Rijeke Mate Maleš, a potom su sa spiska otpali i Ivo Iličević i Ivan Strinić.

Bonus video: