Šampanjac ostao na hlađenju do subote

"Svjesni smo da nismo prikazali dopadljivu igru protiv ekipe koja je tokom većeg dijela meča bila bolja", priznaje Jovan Nikolić
80 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.05.2014. 10:18h

Fudbaleri Sutjeske razočarali su igrom protiv Lovćena, ali ne i rezultatom koji je u svakom slučaju odgovarajući za aktuelnog šampiona.

Izabranici Dragana Radojičića na najbolji mogući način, pogotkom Srđana Radonjića u 10. minutu, „otvorili” su glavnog konkurenta u borbi za šampionski prsten, činilo se u tom trenutku da će novi-stari šampion biti odlučen.

Međutim, nisu tako mislili Cetinjani, koji su do kraja meča uspjeli da izjednače golom Draganića i time matematički ostanu u igri za naslov najboljeg tima u državi. Ipak, teško je očekivati da će najpoznatiji nikšićki brend zakazati na zatvaranju sezone protiv Dečića, novajlije u drugoligaškom društvu.

"Najvažnije je da smo protiv Lovćena ostali neporaženi. Svjesni smo da nismo prikazali dopadljivu igru protiv ekipe koja je tokom većeg dijela meča bila bolja. Nismo željeli da budemo defanzivni kako je to izgledalo".

"Do postignutog gola vršili smo pritisak, međutim, kada smo zatresli mrežu Cetinjana nesvjesno smo se povukli, što smo na kraju mogli skupo platiti. Ipak, i pored takve igre, pri rezultatskoj ravnoteži, imali smo dvije dobre kontre iz kojih smo morali savladati Perovića, i time otkloniti sve dileme vezane za titulu".

"Znali smo da je Lovćen rasterećen svih briga i to su na dobar način iskoristili, dok se mi nismo najbolje snašli u meču koji smo igrali pod imperativom. Istina, nama je neriješen ishod odgovarao, ali željeli smo da trijumfujemo protiv glavnog kanditata, što je bio proklamovani cilj", rekao je Jovan Nkolić, vezista Sutjeske.

Nakon što su propustili prvu meč loptu, nikšićki „plavo-bijeli“ naredne subote protiv otpisanog Dečića na svom terenu nemaju prava na kiks. Svjesni da su unaprijed dobijene utakmice najteže, kraj Bistrice spuštaju loptu.

"Priželjkivali smo da na zatvaranju sezone odigramo opušten meč. Međutim, plan nismo ispunili, zbog čega moramo protiv Tuzana da „grizemo“. Najteže je igrati utakmice koje su na papiru unaprijed dobijene".

"Ali, ako već nismo savladali Lovćen, jasno je da Dečić moramo. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo na valjan način. U ovom trenutku psiha je najvažnija".

"Praktično, cijela naša sezona staje u 90. minuta meča sa Dečićem. Uvjeren sam da ćemo opravdati očekivanja, kako uprave, tako i navijača", zaključio je Nikolić.

Bonus video: