Simićeva drama sa srećnim krajem: Dva dana nisam znao gdje su moji najdraži

"Dva dana nisam znao gdje su moji najbliži i najdraži - supruga, sin i roditelji. Bilo je dramatično, ali, srećom, sve se završilo dobro"
75 pregleda 0 komentar(a)
Marko Simić, Foto: Www.sport.sk
Marko Simić, Foto: Www.sport.sk
Ažurirano: 26.05.2014. 11:23h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Marko Simić je iz Obrenovca, grada koji, praktično, više ne postoji. Razorne poplave umalo nisu razorile i njegov život, ali je lična drama, koju je preživljavao dok je voda nosila sve pred sobom u njegovom rodnom gradu, ipak, imala srećan kraj...

"Dva dana nisam znao gdje su moji najbliži i najdraži - supruga, sin i roditelji. Bilo je dramatično, ali, srećom, sve se završilo dobro. Živi su i zdravi, to je najvažnije", kaže Simić.

I pored stresa koji je preživio, odlučio je da se priključi reprezentaciji, pokazavši i ljudske kvalitete - jer, pored svih pehova i otkaza, još jedan bi dodatno uzdrmao nacionalni tim...

"Profesionalac sam, i davno sam naučio da razdvojim obaveze od porodice. Kada je sve u redu, nije bilo razloga da ne dođem", ističe 27-godišnji defanzivac.

Emocije je potisnuo u drugi plan i protiv Slovačke odigrao - veoma dobro, uprkos porazu...

"Takav sam, uvijek dam najviše što mogu. Skoncentrisao sam se, zaboravio na sve, ali, naravno, da ne mogu da budem potpuno zadovoljan čim smo izgubili".

Danas je još teži test. Iran je, sigurno, spremniji i motivisaniji od Slovačke, u ritmu je priprema za Mundijal...

"Probaćemo da im se suprotstavimo na najbolju mogući način. Oslabljeni smo, dosta je mladih i novih, ali za to i služe kontrolni mečevi", kaže defanzivac turskog Kajzerispora.

Simić je u dresu reprezentacije debitovao još u avgustu prošle godine, protiv Bjelorusije, ali je upisao tek tri nastupa, zbog serije povreda...

"Eto, nikada nisam bio duže povrijeđen dok nisam dobio poziv u reprezentaciju"; uz osmijeh kaže Simić.

"Onda su počeli pehovi, ali vjerujem da je sve sada iza mene, i da ću u budućnosti biti na raspolaganju selektoru u svakom trenutku", zaključio je Simić.

Bonus video: