U Madridu sve u znaku desetke

"Patili smo 12 godina, gubili utakmice koje nismo smjeli. A sada možemo da uživamo u slavlju koje smo zaslužili", istakao je Iker Kasiljas
3 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2014. 14:38h

Bila je to noć koju je vrijedilo čekati ako ste navijač Real Madrida. Nakon više od deceniju (tačnije, 12 godina) najveći svjetski klub je trpio neuspjehe i poniženja širom Starog kontinenta, a onda je u Lisabonu naplatio sve preko leđa Atletika.

Deseta titula prvaka se slavila juče rano ujutro na Trgu Sibeles kada su igrači doputovali u Madrid iz Lisabona, a centralna ceremonija je bila zakazana sinoć za 20 časova.

U oba slučaja, Sibeles je bio pun, slavlje se kasnije prebacilo i na stadion „Santjago Bernabeu”, a Karlo Anćeloti i igrači su dočekani herojski jer su Realu donijeli „desimu”, i to pobjedom nad gradskim rivalom...

"Ove dvije noći osjećam nešto posebno u vazduhu. Magiju! Nije mi izgledalo tako magično kada smo gubili u finalu, ali sada, kada vidim koliko smo sreće donijeli gradu, jasno mi je koliko su navijači čekali ovaj trofej".

"Srećan sam što sam dio tima koji je učinio da navijači budu zadovoljni", skromno je konstatovao Anćeloti u obraćanju navijačima, a onda „poludio”:

"Ludo sam srećan", dodao je Italijan, tek drugi trener u istoriji Lige (Kupa) šampiona koji ima tri trofeja.

„Slavlje koje vrijedi kao desetka”, napisala je juče „Marka” na onlajn izdanju, dodajući da svi ostali trofeji gube na važnosti onog trenutka kada „merengesi” postanu evropski šampioni.

"Patili smo 12 godina, gubili utakmice koje nismo smjeli. A sada možemo da uživamo u slavlju koje smo zaslužili", istakao je Iker Kasiljas.

Oduševljenje „desimom” nije krio ni legendarni Raul Gonsales.

"Ispisana je istorija, trofej je stigao nakon 12 godina i sada nam je svima lakše. Srećan sam zbog svih navijača, ali posebno zbog Kasiljasa, koji je nakon teškog perioda u timu došao do startne postave i imao sjajnu sezonu. Nikada nije morao nikom da se dokazuje, a sada je podigao pehar kao kapiten", istakao je Raul.

A drugi dio Madrida, onaj koji je obojen u crveno i bijelo, tugovao je pošto je i nakon 40 godina i do preksinoć jedinog finala u klupskoj istoriji opet izgubio na gotovo identičan način - tada je defanzivac Bajerna Hans-Georg Švarcenbek pogodio i izborio reprizu finala u kojoj Atletiko nije imao šansi dva dana kasnije...

Slično je viđeno i u Lisabonu, gol Serhija Ramosa je donio produžetke gdje su „kolćonerosi” bili razbijeni.

„I 40 godina kasnije fudbal je bio surov za Atletiko”, napisao je katalonski „Mundo deportivo”.

3 titule prvaka evrope u karijeri osvojio je Iker Kasiljas, sve tri s Real Madridom. Španski golman je sa klubom i reprezentacijom do sada ukupno osvojio 19 trofeja u seniorskoj konkurenciji (16+3)

2. put u istoriji LŠ jedan klub je dao tri gola u produžecima u finalu. Uradio je to Mančester junajted 1968. protiv Benfike

41 pogodak ove sezone u Ligi šampiona postigao je Real, po čemu je rekorder

Galerija

Bonus video: