Brnović: Ako neki ne postanu standardni, bićemo u problemu

"Ako se to ne popravi, ako neki ne postanu standardniji u svojim klubovima, plašim se da ćemo biti u problemu i da ću morati da se vraćam starijim i iskusnijim igračima"
73 pregleda 12 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2014. 21:59h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Bratislava - Selektora Branka Brnovića nije zabrinuo poraz u Slovačkoj (2:0), koliko jedna druga stvar...

"Vidi se da mnogim igračima nedostaje takmičarskog ritma, da nisu standardni u svojim klubovima. Izgubili smo mnogo lopti u drugom poluvremenu, što je otvaralo kontre protivniku. Ako se to ne popravi, ako neki ne postanu standardniji u svojim klubovima, plašim se da ćemo biti u problemu i da ću morati da se vraćam starijim i iskusnijim igračima", kazao je Brnović.

Slovačka je bila konkretnija od Crne Gore i slavila je golovima u finišu prvog i drugog poluvremena, što se poklapa sa fizičkim padom crnogorskih fudbalera.

"Rezultat mi nije bio u prvom planu, ali mi nije svejedno što smo izgubili, ne volim da gubim. Neke stvari su bile protiv nas, ne znam je li penal postojao ili nije, ali je sviran u nadoknadi prvog poluvremena i to nakon 45 minuta u kojima smo bili dobri makar koliko i domaćin, a to je uticalo na igrače, psihički, a potom i fizički. Opet, sa druge strane, nismo imali sreće u napadu, neće nas gol, bili smo blizu u nekoliko navrata".

Brnović je donekle zadovoljan igrom odbrane, uprkos dva primljena gola.

"Balić je bio solidan osim u prvih deset minuta, Baša i Simić stabilni, Zvrerotić dobar, Tomašević takođe u nastavku osim te greške kod gola.

Crna Gora se sada sprema za Iran. Biće to posljednji test pred septembarski početak kvalifikacija.

"Vidjećemo ko je spreman, a ko je istrošen, na osnovu toga ćemo odrediti ko će da igra. Imamo dva dana da se odmorimo, čeka nas još agresivniji protivnik, ali mislim da imamo šansu, jer tehnički nije jak u napadu kao Slovačka", zaključio je Brnović.

Bonus video: