David Luiz u PSŽ-u za 50 miliona funti

Nakon što su dva kluba postigla dogovor, čelnici PSŽ-a su zatražili od brazilskog selektora Luisa Felipe Skolarija da dozvoli Luizu da napusti pripreme reprezentacije, kako bi u Parizu prošao ljekarske preglede
3 komentar(a)
David Luiz, Foto: REUTERS
David Luiz, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.05.2014. 06:58h

Iako su brazilski mediji pisali da će David Luiz nakon završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu potpisati za Barselonu, izgleda da je došlo do preokreta.

Štoper Čelzija će, kako je objavio "Dejli Meil“, pojačati PSŽ, a "plavci“ će na ime obeštećenja dobiti 50 miliona funti.

Sve bi trebalo da bude objelodanjeno u narednih 48 sati.

Nakon što su dva kluba postigla dogovor, čelnici PSŽ-a su zatražili od brazilskog selektora Luisa Felipe Skolarija da dozvoli Luizu da napusti pripreme reprezentacije, kako bi u Parizu prošao ljekarske preglede.

Na taj način, "sveci“ su dobili trku za odličnog defanzivca sa Barselonom i Bajernom.

Čelzi se na odlazak Luiza odlučio pošto je produžena saradnja sa Džonom Terijem.

Dolaskom člana "plavaca“, PSŽ će imati možda i najbolju štopersku liniju na svijeru, jer Loran Blan još može da računa na još tri Brazilca - Tijaga Silvu, Markinjosa i Aleksa.

PSŽ je nedavno kažnjen od strane UEFA za 60 miliona eura zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a istu sumu moći će da potroši u ljetnjem prelaznom roku.

Ukoliko informacija oko dolaska Luiza pokaže kao tačnom, onda je već sada prelazni rok za Parižan već završen.

Bonus video: