Dijega Kostu izliječili u Beogradu, igra u finalu!

Dijego Kosta će zahvaljujući liječenju u Beogradu igrati u subotnjem finalu Lige šampiona u Lisabonu
12 komentar(a)
Pitiljas i Dijego Kosta, Foto: AS
Pitiljas i Dijego Kosta, Foto: AS
Ažurirano: 22.05.2014. 13:08h

Najbolji igrač madridskog Atletika, Dijego Kosta, igraće finale Lige šampiona sa gradskim rivalom Realom u subotu u Lisabonu! Iako je doživio povredu tetive koljena i prijetila mu je pauza od najmanje 15 dana, sjajni napadač se oporavio pet puta brže. Kosta je prije dva dana u društvu klupskog ljekara Oskara Pitiljasa stigao u Beograd na tretman kod "čudotvorke Marijane Kovačević, da bi juče popodne stigao u klupsku bazu Barahas, a danas je već odradio trening sa ekipom Dijega Simeonea. Uspješno se oporavlja i Arda Turan, koji se takođe povrijedio u posljednjem kolu na "Nou kampu", prilikom udarca u kuk od starne Seska Fabregasa. "Marka" je objavila fotografiju, na kojoj su obojica danas trenirali sa ekipom.

Španski mediji su sa nevjericom prenijeli vijest o dolasku Koste i Pitiljasa u klupsku bazu, ali i podatak da je Simeone već uvrstio najboljeg strijelca tima u spisak igrača na koje računa na "Lušu". I to nakon samo jednodnevnog tretmana!

"Atletiko je izgleda držao u tajnosti da se konsultuje sa Kovačević, ali u svakom slučaju samo prisustvo Koste i saznanje da je tu daće dodatnu dozu samopouzdanja njegovim saigračima. Mada, teško da će biti spreman za duel Lige šampiona", u nevjerici konastatuju španski mediji.

Oni su zabrinuti zbog mogućnosti da rizik Kostinog igranja u finalu Lige šampiona ne ostavi špansku selekciju bez najboljeg napadača na Mundijalu.

"Osjećaj prilikom tretmana Kovačević nije negativan, ali to je krajnje rizično. Na Kosti je već primijenjen tretman, što znači da on diše za ovaj tim i prihvatio je rizik uprkos tome što bi zbog toga Mundijal mogao gledati na televiziji", konstatuje Marka.

"Prisustvovao sam tretmanu i ohrabrio sam Kostu da tu nema ničeg problematičnog. Kovačević je izumila tretman, potpuno prirodan. Masažom sa tečnošću posteljice kobile, u kombinaciji sa elektroimpulsima mišićna vlakna ona regeneriše do sedam puta brže. Kovačević nije ohrabrila samo Kostu, već i mene i gotovo sam siguran da će nastupiti u finalu Lige šampiona", saznaje španski "As" od Pitiljasa.

As konstatuje da je Kovačević svjetsku slavu stekla uspješnim tretmanom brzog oporavka Robina van Persija i Frenka Lamparda. Njen tretman pomogao je našim reprezentativcima Drinčiću i Baši!

Izvori "Vijesti" iz Beograda tvrde da je istovremeno sa Kostom tretman kod Kovačević prolazio i bivši sjajni napadač Atletika, Kolumbijac Radamel Falkao. On je bio optimista da će igrati na Mundiajlu, uprkos čvrstom mišljenju stručnjaka da ne postoji način da se oporavi. Sada, međutim, isti ti mediji sa sigurnošću konstatuju da će Falkao predvoditi napad Kolumbije.

Bonus video: