Kup u vitrinama Lovćena, navijači pjevali "oćemo titulu"

Lovćen slavio sa 1:0 golom Draška Božovića u 48. minutu, postignutim nakon katastrofalne greške golmana Miloša Dragojevića
72 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 19:22h

Lovćen je pobjednik Kupa Crne Gore u sezoni 2013/14, što je prvi trofej Cetinjana od obnove državnosti, ujedno i najveći u istoriji kluba.

Sa desne strane zapadne tribine stadiona pod Goricom egzaltirani navijači Lovćena skandiraju "oćemo titulu, oćemo titulu".

U subotu protiv Sutjeske u Nikšiću Cetinjani će igrati sa duplu krunu, ali vrijeme je slavlja, makar na jednu noć.

Izabranici Mojaša Radonjića u finalnoj predstavi savladali su Mladost sa 1:0 pogotkom Draška Božovića u 49. minutu. Golu je kumovala katastrofalna greška golmana Mladosti Miloša Dragojevića.

Ipak, Cetinjani su zasluženo slavili, utisak je da su bili bolji makar za jedan gol, jer Mladost osim uvoda meča i sudijske nadoknade, kada je Zečević imao veliku šansu, nije ugrožavala gol Lovćena.

Kraj utakmice!

92. min: Kakav zicer za Mladost u posljednjem minutu sudijske nadoknade, Zečević je bio sam na gol, ali je Perović odbranio!

90. min: Tri minuta sudijske nadoknade. Navijači Lovćena već slave trofej protiv nemoćne Mladosti.

80. min: Još po jedan žuti karton, opomenuti su Lakić i Draganić zbog koškanja.

77. min: Konačno je Mladost bila opasna, Burzanović je maestralno petom provukao loptu do Mugoše, ali je golman Perović bio brži.

72. min: Posljednja izmjena za Mladost, Radovan Kavaja će pokušani sa Bugarinom Kolevim, koji je ušao umjesto Mirkovića. Mladost, međutim, još ne može da napravi pritisak na gol Lovćena.

68. min: Babović iz Mladosti dobio je žuti karton zbog šutiranja lopte nakon sudijskog zvižduka, a trener Lovćena Radonjić posegao za drugom izmjenom - umjesto Radovića ušao je Nikola Draganić.

64. min: Još jedna izmjena za Mladost, umjesto Vukčevića ušao je Novović. Imaju li Podgoričani snage za napad?

59. min: Izmjena za Mladost, umjesto Savićevića ušao je Babović.

53. min: Velika šansa za Lovćen, Balša Radović je lansirao Merdovića, koji je prebacio gol.

51. min: Vođstvo je dalo krila Lovćenu, pokušao je i Bogdanović, ali preko gola.

48. min: GOOOOOLLLLLLL. Lovćen vodi! Kakav kiks golmana Mladosti Miloša Dragojevića. Martinović je centrirao sa live strane, Draško Božović šutirao sa desetak metara, preblago, ali dovoljno - lopta se Dragojeviću izmigoljila ispod ruku i završila u mreži za bakljadu navijača Lovćena.

46. min: Prva izmjena za Lovćen, umjesto Vujanovića ušao je Bogdanović.

Počelo je drugo poluvrijeme!

Mladost je bila opasnija u prvih 20 minuta, u drugom dijelu prvog poluvremena pitao se Lovćen, ali još bez pravih šansi u finalu Kupa. Sudija Pavle Radovanović pokazao je četiri žuta kartona, tri igračima Mladosti.

Kraj prvog poluvremena!

42. min: Treći žuti karton za samo šest minuta. Draško Božović je opomenut zbog navodnog pokušaja simulacije, trener Lovćena Mojaš Radonjić bukvalno je "podivljao" zbog ove odluke sudije. OK, nije bio penal, Lakić je zavorio put Božoviću, ali čini se da je i žuti karton bio suvišan.

39. min: Žestoki startovi se nastavljaju - Savićević je "pokosio" Merdovića za novi žuti karton.

36. min: Žestok faul Mirkovića iz Mladosti nad Merdovićem iz Lovćena, klupa Cetinjana predvođena Mojašem Radonjićem skoro je uskočila u teren tražeći crveni karton, ali je sudija Pavle Radovanović pokazao - žuti.

32. min: Najkonkretniji pokšaj Lovćena do sada, Balša Radović je prošao po desnoj strani i šutirao, lopta je okrznula Živkovića i promijenila pravac, ali samo do spoljnjeg dijela mreže. Nakon kornera, Simović je pokušao glavom.

28. min: Još nema pravih šansi pod Goricom. Lovćen je uspostavio ravnoteži u izveo nekoliko akcija, uglavnom po lijevoj strani, ali kada se ubaci lopta u šesnaesterac, nema dovoljno igrača Cetinjana...

17. min: Prvi žuti karton, opomenut je Burzanović iz Mladosti zbog igre rukom.

15. min: Mladost opasnija na startu, fudbaleri Lovćena kao da još "pale motore". Pokušao je Burzanović iz slobodnog udarca sa 30 metara, Perović je uhvatio loptu.

9. min: Novi dobar pokušaj "domaćih", Stefan Mugoša se u kontranapadu lijepom fintom izborio za šut, ali je pucao pravo u golmana Perovića.

6. min: Prva je opasnije zaprijetila Mladost, Vukčević je centrirao sa lijeve strane, golman Perović odbio, a Martinović u posljednjem trenutku izbacio loptu ispred Savićevića.

Utakmica je počela!

Na stadionu pod Goricom je oko 4.000 ljudi, a navijači Lovćena su ispunili cijelu desnu stranu zapadne tribine.

Mladost: Dragojević, Lakić, Radulović, Zečević, Živković, Lagator, Mirković, Burzanović, Vukčević, Savićević, Mugoša.

Lovćen: Perović, Radunović, Simović, Tatar, Martinović, Brnović, Kosović, Radović, Vujanović, Božović, Merdović.

U 19 časova počinje finalna utakmica Kupa Mladost - Lovćen, koja se igra na stadionu pod Goricom.

Dvije ekipe igraju za pehar, ali i za istoriju - ko god slavio pobjedu, biće to prvi trofej kluba u nezavisnoj Crnoj Gori.

Osim za trofej Kupa, Mladost igra i za plasman na evropsku scenu, što je Lovćen već izborio kroz prvenstvo.

Galerija

Bonus video: