Vešović: Počinje novi ciklus

Danas je otpala mogućnost da Vladimir Volkov, Nikola Drinčić, Savo Pavićević i Filip Kasalica zbog elementarne nepogode u Srbiji budu na raspolaganju našem selektoru
69 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 19:13h

Prvog dana trening je odradilo šest, a danas je na kampu Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu selektor Branko Brnović imao na raspoloaganju 16 "hrabrih sokola".

Ipak, četvorica od njih, mladi reprezentativci Danijel Petković i Darko Zorić, te povratnici u najjaču selekciju Saša Balić i Miroje Jovanović nisu bili na prvobitnom spisku.

Problemi sa povredama (Stefan Savić, Mirko Vučinić, Nemanja Nikolić), te nemogućnost Dejana Damjanovića i Fatosa Bećiraja da dobiju zeleno svijetlo iz kineskih klubova, nisu jedini problemi Brnovića pred pripremne duela sa Slovačkom u Senici 23. maja i Iranom tri dana kasnije u Gracu.

Danas je otpala mogućnost da tandemi Partizana (Vladimir Volkov i Nikola Drinčić) i Crvene zvezde (Savo Pavićević i Filip Kasalica) zbog elementarne nepogode u Srbiji budu na raspolaganju našem selektoru.

"Za nas počinje novi ciklus i ovo će biti dobre provjere, ali remeti nam planove to što nam nedostaje veliki broj igrača koji su okosnica tima. Prati nas to da stalno zbog povreda ili drugih objektivnih razloga odsustvuje veliki broj igrača, pa svaku utakmicu igra nova ekipa i teško se uigrati. Ali, ovo je i prilika da se mi mlađi igrači nametnemo i dokažemo da je svaki reprezentativac bitan i vrijedan poziva da predstavlja svoju zemlju", rekao je Marko Vešović, fudbaler Torina.

Tek, Slovačka i Iran biće prave i posljednje pripremne utakmice pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje "sokoli" počinju septembarskim duelom sa Moldavijom u Podgorici.

"Slovačka je moderna i jaka reprezentacija, čiju igru kreira sjajni vezista Napolija Marek Hamšik. Ni sa Iranom neće biti lako. Igraju jako neugodan presing. Igrao sam već u dresu Zvezde protiv njih prije tri godine i sjećam se da je bila izuzetno zahtjevna utakmica", naglasio je Vešović, a onda se osvrnuo na tek završenu sezonu u Seriji A.

"Teško nam je pao nerealizovani penal u sudijskoj nadoknadi duela sa Fiorentinom, pošto nas je koštao učešća u Ligi Evrope. Ja sam u tri mjeseca upisao tri nastupa i polako se adaptiram. To je taktički izuzetno zahtjevna liga i teško je mladom igraču da se nametne, jer je prosjek godina igrača u Seriji A čak 27. Zato će mi iskustvo igranja u reprezentaciji puno značiti u borbi za veću minutažu u klubu", ističe Vešović.

Stefana Savića zbog povrede neće biti u sastavu, ali je Marko Bakić spreman da pokaže šta je naučio u organizaciji igre.

"Moramo u naredne dvije utakmice da opravdamo poziv za reprezentaciju. Daćemo sve od sebe da se dokažemo i konkurišemo za najjači nacionalni tim i kada u ekipi ne bude toliko kadrovskih problema. Očekuju nas teške utakmice, jer je Slovačka u posljednje vrijeme jedna od boljih evropskih ekipa, sa sjajnim Hamšikom. Biće to dobra provjera za igre u kvalifikacijama na gostujućem terenu, dok sa Iranom igramo u Austriji. Podatak da je Iran učesnik Mundijala pokazuje njegovu snagu. Igra u reprezentaciji nije samo čast, već i prilika za dodatni dobar rad i napredovanje u jakim utakmicama. Zato ćemo uložiti puno rada i nadam se da ću više igrati i u Fiorentini u narednoj sezoni. Optimista sam, jer mi u klubu vjeruju, da nije tako ne bi mi u zimskom prelaznom roku ponudili reviziju ugovora sa produžetkom saradnje na još godinu i po, iako me je prethodni obavezivao na dvije godine vjernosti", rekao je Bakić, koji je sjajne partije pružao u dresu naše mlade selekcije.

"Sokoli" put Slovačke kreću u četvrtak 22. maja, a očekuju da im se na pripremama u Podgorici pridruže još golman Vukašin Poleksić (kasnio mu je avion za danas) i Marko Baša.

Golman Mladen Božović će se ekipi pridružiti u Slovačkoj.

Galerija

Bonus video: