Venger: Remzi sjajno pojačanje za Juventus, odbio sam Real iz tri razloga

Odbio sam Real iz tri razloga. Osjećao sam se dobro u Arsenalu, imao sam sjajan odnos sa igračima i želio sam da izradim projekat, kazao je Venger.
572 pregleda 0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Sang Tan
Arsen Venger, Foto: Sang Tan

Arsen Venger, bivši trener Arsenala, govorio je za "Karijero delo sport" o Ligi šampiona i svojoj karijeri.

- Juventus je postupio sjajno kada je doveo Arona Remzija. Odličan je igrač, posjeduje mnogo kvaliteta i jednistven je jer pokriva dosta prostora. - izjavio je Francuz.

Juventus se u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja sastaje sa Atletiko Madridom.

- Očekujem ujednačenu utakmicu. Atletiko se brani vrlo dobro, ali Juve ima svoj stil i mislim da je italijanski tim favorit. Još uvijek je rano procijeniti ko bi mogao da osvoji pehar, u konkurenciji je četiri ili pet timova. - kazao je Venger.

Venger je bez angažmana otkad je napustio "tobdžije" a u budućnosti nije siguran u kojoj bi to funkciji mogao da se nađe.

- Ne znam još uvijek. Putujem dosta, moj cilj je da nastavim da izvlačim najbolje iz drugih ljudi. Ne znam da li ću to obavljati kao trener ili sa neke druge funkcije. - rekao je Venger.

Iskusni stručnjak odbio je Real Madrid dok je bio trener londonskog kluba.

- Odbio sam Real iz tri razloga. Osjećao sam se dobro u Arsenalu, imao sam sjajan odnos sa igračima i želio sam da izradim projekat.

Tijeri Anri i Patrik Vijera, dvije zvijezde Arsenala koje je trenirao Venger, započeli su trenerske karijere.

- Mogu da postanu vrhunski treneri. Vijera je počeo sezonu i bilo je lakše za njega, dok je Anriju bila nezgodna situacija. Došao je u oktobru i pošto nije preokrenuo situaciju odmah, otpušten je. Pogrešno je suditi treneru nakon prvog profesionalnog angažmana. - zaključio je Venger.

Bonus video: