Benatija na meti Sitija

“Građani” su mjesecima jurili Elijakima Mangalu, htjeli su da ga dovedu i u januaru, ali je posao propao. Benatija je, s druge strane, bio na radaru Mančester junajteda
0 komentar(a)
Mehdi Benatija, Foto: Beta/AP
Mehdi Benatija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2014. 15:23h

Problemi sa pravom vlasništva nad Elijakimom Mangalom naveli su upravu Mančester sitija da odustane od dovođenja štopera Porta, a šampion Premijer lige sada je svoje misli usmjerio ka Mehdiju Benatiji iz Rome.

“Građani” su mjesecima jurili Mangalu, htjeli su da ga dovedu i u januaru, ali je posao propao zbog neočekivanih problema. Benatija je, s druge strane, bio na radaru Mančester junajteda, da bi se u trku uključio i njegov gradski rival.

Marokanac je stigao na “Olimpik” prošlog ljeta iz Udinezea za 13,5 miliona eura, a uprava “vučice” ga se ne bi odrekla ukoliko ne dobije dvostruko veću sumu.

Moguće je da će Roma tražiti da se u transfer uključi i srpski lijevi bek Aleksandar Kolarov, koji je procijenjen na 12,3 miliona eura. Pitanje je, međutim, da li u Vječnom gradu mogu da mu ponude platu i približnu onoj na Ostrvu...

Osim Mangale, Siti je u januaru želio i njegovog saigrača Fernanda, ali je odustao jer Porto ima samo 56,67 odsto prava na Francuza, a 90 odsto na brazilskog vezistu.

Uzgred, i Mangala je javno priznao da bi ranije prešao u Čelzi nego u Siti, jer mu se više sviđa ideja da živi u Londonu, nego u Mančesteru.

Ne za se, ipak, da li je Žoze Murinjo zainteresovan za 23-godišnjeg Francuza, jer na poziciji štopera ima Garija Kejhila, Džonu Teriju je produžen ugovor, a iz Sent Etjena stiže super talentovani Kurt Zuma. Zbog toga može da ide i David Luiz...

Bonus video: