Van Gal i zvanično na klupi Junajteda

Mančester je sa Van Galom ispisao istoriju, jer je prvi put u 136 godina dugoj klupskoj tradiciji angažovao trenera koji nije Britanac ili Irac
129 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 13:51h

Mančester junajted je danas dobio menadžera, baš kao što su engleski mediji i najavili prošle sedmice.

Luj van Gal, sadašnji selektor Holandije, preuzeće "đavole" po završetku Mundijala i tako u 63. godini i tako ispuniti trenerski san da radi u Premijer ligi.

"Ako ne bude ponude iz Premijer lige nakon Mundijala idem u penziju. Povešću suprugu na odmor u Portugal", rekao je Van Gal prije nekoliko mjeseci.

Tada je, međutim, klupa Totenhema bila kaparisana za njega, čak je i sam Holanđanin prihvatio ponudu Sparsa za narednu sezonu, ali se preko noći promijenilo sve - Dejvid Mojes je dobio otkaz u Junajtedu i Van Gal je postao prvi pik čelnika kluba sa "Old traforda".

"Ja sam to što jesam - pun samopuzdanja, arogantan, dominantan, iskren, radan i inovativan. To što sam dobio šansu da budem menadžer Junajteda čini me ponosnim. Ambicije kluba se poklapaju s mojima, one su isključivo šampionske i vjerujem da imamo snage da zajedno pišemo istoriju", rekao je Van Gal za Junajtedovu televiziju.

Mančester je sa Van Galom ispisao istoriju, jer je prvi put u 136 godina dugoj klupskoj tradiciji angažovao trenera koji nije Britanac ili Irac.

Jedini Irac koji je radio kao menadžer "đavola" je Frank O'Farel u sezoni 1971/72.

A potpredsjednik kluba Ed Vudvord je pojasnio šta Junajted očekuje od Van Gala.

"Svi smo veoma uzbuđeni što ulazimo u novu fazu pisanja istorije. Rezultati i trofeji govore sve o Van Galu, a mi mislimo da je savršen menadžer za naš klub. Poznat je kao trener s posebnim karakterom, ali sam impresioniran njegovom inteligencijom", rekao je Vudvord.

Van Galovapojačanja za ljeto bi, kako prenose engleski mediji, trebalo da budu Mats Humels i Marko Rojs iz Borusije Dortmund, Luk Šo iz Sautemptona i Sesk Fabregas iz Barselone.

Rajan Gigs, koji je objavio kraj igračke karijere, biće prvi pomoćnik popularnog Poručnika...

Galerija

Bonus video: