Samaras i Karagunis predvode Grčku na SP

Među pozvanima su i napadač Fulama Kostas Mitroglu, defanzivac Borusije iz Dortmunda Sokratis Papastatopulos i Vasilis Torosidis iz Rome
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 12:54h

Selektor fudbalske reprezentacije Grčke Fernando Santoš saopštio je konačan spisak od 23 igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a ekipu će predvoditi napadač Seltika Jorgos Samaras i Jorgos Karagunis iz Fulama.

Među pozvanima su i napadač Fulama Kostas Mitroglu, defanzivac Borusije iz Dortmunda Sokratis Papastatopulos i Vasilis Torosidis iz Rome.

Na spisku su i golmani - Panajotis Glikos (PAOK), Stefanos Kapino (Panatinaikos) i Orsetis Karnezis (Granada).

Odbrambeni igrači: Hose Olebas i Kostas Manolas (Olimpijakos), Sokratis Papastatopulos (Borusija Dortmund), Vasilis Torosidis (Roma), Jorgos Kavelas (PAOK), Lukas Vintra (Levante) i Vangelis Moras (Verona).

Igrači sredine terena: Lazaros Hristodulopulos i Panajotis Kone (Bolonja), Janis Fetfacidis (Đenova), Jorgos Karagunis (Fulam), Kostas Kacouranis (PAOK), Andres Samaris i Janis Manijatis (Olimpijakos), Panajotis Tahidis (Torino) i Aleksandros Ciolis (Kajzerispor).

Napadači: Teofanis Gekas (Konjaspor), Kostas Mitroglu (Fulam), Dimitris Salpingidis (PAOK) i Jorgos Samaras (Seltik).

Prije početka Svjetskog prvenstva, od 12. juna do 13. jula u Brazilu, Grčka će igrati prijateljske utakmice sa Portugalom, Nigerijom i Bolivijom.

Grčka će na Mundijalu igrati u grupi C sa Kolumbijom, Obalom Slonovače i Japanom.

Bonus video: