Vengeru ugovor vrijedan 29 miliona

Prema pisanju engleskih medija, Vengerov prethodni ugovor je bio vrijedan 6,89 miliona funti po sezoni, što znači da će dobiti povišicu
1 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2014. 11:35h

Menadžer Arsenala Arsen Venger potpisaće novi trogodišnji ugovor sa londonskim klubom vrijedan 24 miliona funti, odnosno 29 miliona eura, prenose mediji.

Venger je to osigurao poslije trijumfa u FA kupu, u kojem su „tobdžije” došle do prvog trofeja poslije devet godina.

Prema pisanju engleskih medija, Vengerov prethodni ugovor je bio vrijedan 6,89 miliona funti po sezoni, što znači da će dobiti povišicu.

Zahvaljujući novom ugovoru, Venger će biti četvrti najplaćeniji trener na svijetu iza Marćela Lipija, Žozea Murinja i Pepa Gvardiole.

Venger je nakon osvajanja FA kupa priznao da je sumnjao da li je Arsenal na pravom putu da prekine post, ali da se nada da će svi vidjeti pozitivne strane trijumfa nad Halom sa 3:2 poslije preokreta.

„Iskreno sam sumnjao u sebe. Živimo u svijetu gdje vam ljudi stalno govore šta niste uradili, nikada vam ne kažu da ste nešto uradili dobro”.

„Takođe vjerujem da je kvalitet kluba u konstantnosti, a potom posebno igrači koji vam donose trofeje. Kvalitet te konstantnosti je važan za klub i na tom polju smo mi bili bolji od svih ostali”.

„Postoje samo dva kluba u Evropi koji su se 17 godina zaredom kvalifikovali za Ligu šampiona, a to zahtijeva posebne vrijednosti unutar kluba”, istakao je Venger, koji je na klupi Arsenala od 1996. godine.

Bonus video: