Brnović: Otkad sam selektor još nisam izveo najbolji tim

Četvorica su već otpala, a pod znakom pitanja je nastup još četvorice koji igraju u klubovima u Srbiji
19 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2014. 18:58h

Samo 14 od 22 pozvana fudbalera pojaviće se sjutra u hotelu "Siti", na okupljanju crnogorske repezentacije pred dvomeč sa Slovačkom i Iranom (večeras su trenirala samo šestorica).

Selektor Branko Brnović je u problemu - četvorica su već otpala, a pod znakom pitanja je nastup još četvorice koji igraju u klubovima u Srbiji.

"Otkad sam postao seletkor, konstantno imam minimum četvoricu ili petoricu povrijeđenih fudbalera. Još nisam imao tu priliku da izvedem reprezentaciju u punom sastavu", žalio se Brnović.

Stefan Savić i Nemanja Nikolić otkazali su zbog povreda, Dejan Damjanović i Fatos Bećiraj nisu dobili slobodno od svojih klubova iz Kine, dok se zbog poplava i vanrednog stanja u Srbiji još ne zna šta će biti sa Savom Pavićevićem i Filipom Kasalicom (Crvena zvezda), Nikolom Drinčićem i Vladimirom Volkovom (Partizan).

Listi problema tu nije kraj...

"Želio sam da pozovem Igumanovića iz Rudara i Ćetkovića iz Budućnostu, ali oni su se povrijedili u subotnjim utakmicama", sliježe ramenima crnogorski selektor.

Veliki je problem što se dva preostala kola domaće lige (24. i 31. maj) skoro poklapaju sa mečevima reprezentacije (23. i 26. maj), pa Brnović može da probere samo iz klubova kojima bodovi nisu prijeko potrebni do kraja.

A tu je i finale Kupa (srijeda), noć pred polazak na mini-turneju...

"Sigurno ću prije puta pozvati još makar dva igrača iz naše lige, ali ja sve nade polažem u četvoricu fudbalera iz Srbije. Nadam se da će situacija biti kako treba i da će se do našeg polaska (četvrtak) odigrati makar jedno od dva preostaka kola u Srbiji", kaže Brnović.

Veliki izostanci (kapiten Mirko Vučinić nije ni pozvan zbog povrede) donekle mijenjaju ambicije i ciljeve za mečeve sa Slovačkom i Iranom.

"Cilj je bio da u oba meča idemo na pobjedu i popravimo poziciju na rang-listi Fife, ali sada je situacija dosta kritična. Igrači koji istrče na treba da daju maksimum, da se nametnu i da pokažu da na njih može da se računa u kvalifikacijama".

Crna Gora 23. maja igra sa Slovačkom u predgrađu Bratislave Senici, dok je za tri dana kasnije zakazan duel sa Iranom na "neutralnom terenu" u austrijskom Gracu, gdje se azijska selekcija priprema za Mundijal.

"Sokolima" dobro ide u prijateljskim mečevima - od posljednjih 10 dobili su čak sedam, uz samo jedan poraz.

"Prijateljske mečeve igramo dosta dobro, naročito pred domaćom publikom, možda zbog toga što su igrači rasterećeni. Pokušaćemo to da prenesemo na kvalifikacije", dodaje Brnović.

A mečevi sa Slovačkom i Iranom biće posljednji testovi pred septembarski start kvalifikacija za Euro i prvi meč sa Moldavijom u Podgorici.

"Nastojimo da formiramo fond igrača od 25 koji će u svakom momentu moći da uskoče u tim i zamijene one koji nedostaju. Ako to uspijemo, imaćemo velike šanse da ispunimo ciljeve", zaključuje Brnović.

Crnogorska reprezentacija na put kreće u četvrtak, 22. marta, a ekipa će do tada trenirati na kampu FSCG na Starom aerodromu.

Bonus video: