Nastavlja se trka za vrh sa Sutjeskom

"Meč za nas nije imao nikakav značaj. Lovćen je bio bolji i zasluženo slavio", kazao je poslije utakmice trener Dečića Fuad Krkanović
0 komentar(a)
Lovćen, Foto: V. Belojević
Lovćen, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 18.05.2014. 06:54h

Naredne sezone Lovćen će prvi put u istoriji igrati u Evropi, a da li će osvojiti i istorijsku, prvu titulu, znaće se poslije narednog kola, kada Cetinjani gostuju Sutjesci i moraju da pobijede.

Sve to omogućila je jučerašnja, lagana pobjeda nad Dečićem, koji je na Obilića poljani istrčao sa kombinovanim sastavom, a nakon poraza i matematički ispao iz Prve lige.

Doduše i Cetinjani su igrali u izmijenjenom sastavu, ali i u takvom su bili prejaki za goste koji su se predali i prije početka.

Već poslije 10-ak minuta utakmica je bila riješena zahvaljujući golovima raspoloženog Nikole Draganića.

U 6. minutu Vuk Martinović je odlično izveo korner, a u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snašao Draganić, koji je glavom sproveo loptu u mrežu.

Četiri minuta kasnije, Draganić je udvostručio svoj i učinak ekipe, poslije duplog pasa sa Uedom i rutinske završnice.

I u 33. minutu Draganić je bio u glavnoj ulozi - iz slobodnog udarca pogodio je stativu, a odbijenu loptu Dejan Bogdanović je sa desetak metara sproveo u mrežu.

U 70. minutu pogodak za goste postigao je Pepić, čiji je saigrač Toskić u 77. minutu pogodio sopstvenu mrežu i tako uvećao prednost domaćina. Konačan rezultat u 85. minutu postavio je „rezervista” gostiju Akosta.

"Bila je to veoma bitna utakmica za nas. U meč smo ušli pod pritiskom, s obzirom na to da smo željeli pobjedu koja bi nam obezbijedila plasman u Evropu. No, bilo je kako smo i očekivali. Pobijedili smo i teoretski osigurali nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na vrijeme smo postigli golove, pa smo na kraju sasvim zasluženo slavili", zaključio je trener Lovćena Mojaš Radonjić, čiju ekipu već u srijedu očekuje finale Kupa protiv Mladosti.

Biće to i prilika da Cetinjani trijumfom krenu u juriš na duplu krunu...

Na drugoj strani Tuzani će se vratiti u drugu ligu...

"Meč za nas nije imao nikakav značaj. Lovćen je bio bolji i zasluženo slavio", kazao je poslije utakmice trener Dečića Fuad Krkanović.

Lovćen - Dečić 4:2 (3:0)

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 700. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Dejan Pavićević (Podgorica). Strijelci: N. Draganić 6, 10, Bogdanović 31, Toskić 76. autogol - Pepić 70, Akosta 85

Lovćen: Perović, Vušurović, Martinović, M. Draganić, Simović, Radović (Vujović), Ueda (Vujanović), Kosović (Halilović), Perutović, Bogdanović, N. Draganić.

Dečić: Pavličić, Krkanović, Toskić, Tuzović, Camaj (Akosta), Pepić, Seratlić, Padović, Penja, Averić (Đoković), Kuč.

Bonus video: