Preokret Mladosti i lijepa uvertira za finale Kupa

Petrovčani su se i prije meča pomirili da ovog ljeta neće biti ništa od Evrope, pa je trener Milorad Malovrazić izveo ekipu sa petoricom mladih fudbalera koji su tek priključeni prvom timu
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2014. 08:31h

Sve je u Petrovcu bilo u znaku broja tri. Mladost je osvojila tri boda, pala su tri gola, izvedena su tri kornera, preokret Podgoričana je nastao za svega tri minuta, a bila je to tek treća pobjeda Mladosi u prethodnih 26 okršaja sa Petrovcem.

I što je najvažnije - Mladost je pobjegla tri boda Mornaru, koji je u zoni baraža.

Presudio je dodir klase najboljeg strijlca lige Stefana Mugoše.

"Misli su nam bile usmjerene ka finalu Kupa, ali je i ova meč bio mnogo važan za nas", rekao je igrač utakmice Mugoša.

Petrovčani su se i prije meča pomirili da ovog ljeta neće biti ništa od Evrope, pa je trener Milorad Malovrazić izveo ekipu sa petoricom mladih fudbalera koji su tek priključeni prvom timu.

"Žao mi je što smo nakon vođstva dozvolili sebi luksuz da iz dvije greške primimo dva gola. I u nastavku šampionata politika kluba biće takva da će šansu povremeno dobijaju mlađi fudbaleri", kazao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Petrovac je poveo čim je počeo nastavak - omladincu Nebojši Božoviću trebalo je samo četiri minuta da matira Dragojevića lijepim lob-udarcem.

Podgoričani su se, međutim, brzo vratili u igru. Petrović je nakon kornera odlično reagovao i glavom matirao Popovića, da bi Mugoša nakon “minijature” u šesnaestercu već u 55. minutu kompletirao preokret.

Petrovac - Mladost 1:2 (0:0)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović i Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Božović 49 - Petrović 52, Mugoša 55.

Petrovac: Popović, Mrvaljević, Medigović, Grbović, Golubović (Božović), Leverda, Jablan (Mijović), Šofranac, Martinović, Lakić (Savović), Pejaković.

Moldost: Dragojević, Živković, Lagator (Kolev), Petrović, Zečević, Mirković, Mugoša (Pavićević), Savićević (Vukčević), Burzanović, Novović, Lakić.

Bonus video: