Sve se rješava protiv Cetinjana

"Imamo u opticaju dva rezultata na domaćem terenu do kraja sezone, a najvažnije je da ostanemo neporaženi protiv Lovćena, gdje će se voditi rovovska bitka", rekao Dragan Radojičić
3 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 06:28h

U meču za zaborav fudbaleri Sutjeske i Čelika podijelili su bodove, a konačnim ishodom mogu da budu zadovoljni igrači oba tima - aktuelni šampion, jer će naredne sedmice na svom terenu dočekati Lovćen, i u direktnom obračunu sa najbližim pratiocem odlučiti ko je u ovom trenutku bolji tim a vjerovatno i prvak, dok je Čelik bodom izborio plasman u Evropu.

Izabranici Dragana Radojičića protiv gradskog rivala nijesu briljirali, baš kao ni protivnik koji se i prijem meča zadovoljio početnim rezultatom.

U svakom slučaju, do narednog susreta sa Lovćenom nikšićki „plavo-bijeli“ u potpunosti moraju promijeniti pristup meču, jer još jedno opuštanje moglo bi skupo da se plati, bez obzira na to što će im protiv Cetinjana biti dovoljan i bod za šampionski prsten...

"Izvinjavam se navijačima, jer su ostali uskraćeni, ali jednostavno u derbi mečevima cilj opravdava sredstvo. Cijele nedelje pripremali smo se da nam do kraja sezone odgovaraju dva neriješena ishoda protiv ekipa iz vrha tabele. Jasno je da smo nakon poraza od Budućnosti, rekao bih naplaniranog, tokom cijele sedmice imali pritisak tako da ih razumijem. Protiv Čelika momci su odradili posao kako smo se dogovorili, uz nešto veći posjed lopte. Poštujem gradski derbi koji je došao u momentu kada nismo smjeli da rizikujemo, a vjerovatno ni naš protivnik. Bod je ogroman, isto bi nam bilo i da smo dobili", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Strateg aktuelnog šampiona odmah se okrenuo derbiju za titulu sa Lovćenom.

Njegova ekipa ima priliku da prva u istoriji crnogorske lie odbrani titulu.

"Imamo u opticaju dva rezultata na domaćem terenu do kraja sezone, a najvažnije je da ostanemo neporaženi protiv Lovćena, gdje će se voditi rovovska bitka. Taj susret za nas je finalni, takvi mečevi se ne igraju već dobijaju. Cetinjani igraju u odličnoj formi, ali sve konce držimo u svojim rukama. Fudbalski rečeno “poginućemo” da ostvarimo zacrtano. U velikoj smo prednosti, imamo sve na talonu - domaći teren, navijače… Naravno, malo više ćemo rizikovati nego na meču sa Čelikom. Kad već dugoročno pričam, realno je očekivati da se na zatvaranju sezone oprostimo pobjedom nad Dečićem. Ipak, u ovom trenutku razmišljamo samo o Lovćenu, protiv koga ćemo ostaviti srce na terenu", zaključuje Radojičić.

Prvu priliku imali su formalni domaćini u 11. minutu, kada je Zorić iz prekida odlično uposlio Ivanovića, čiji je šut završio iznad gola.

Odgovorila je Sutjeska u 22. minutu - poslije kornera Karadžića, Perošević je umalo savladao Giljena.

Šest minuta kasnije Ivanović je prošao po desnoj strani i uputio upotrebljivu loptu na drugu stativu za Kalezića, ali na sreću Janjuševića udarac je izblokiran.

U 38. minutu Karadžić je u kaznenom prostoru odlično uposlio Peroševića koji je zaradio korner, nakon kojeg je Bečelić bio neprecizan.

Do odlaska na odmor uzbuđenja nije bilo, a kada je glavni arbitar Miloš Novović poslao aktere u svlačionicu malobrojna publika oglasila se zvižducima...

Poslije odmora, tačnije u 52. minutu sa linije šesnesterca Vujovićev udarac prohujao je pored stative Giljenovog gola.

Četiri minuta kasnije isti akteri bili su na djelu, ali je ovaj pokušaj završio u naručju golmana „crvenih“.

U 66. minutu slobodan udarac sa oko 30 metara izveo je Karadžić, međutim, sve se svelo na pokušaj.

Na drugoj strani u 75. minutu poslije kornera i odbijene lopte defanzivaca Sutjeske, Vuković je šutirao iznad gola.

Minut kasnije u šesnaestercu Čelika solirao je Vujović i pogodio spoljni dio mreže.

Šest minuta prije kraja Ivanović je iskosa sa desne strane umalo iznenadio Janjuševića, koji je krajnjim naporom izbio loptu u korner.

U samom finišu uzbuđenja nije bilo...

"Poklopio nam se rezultat u Podgorici, gdje je Budućnost izgubila, tako da smo definitivno izborili evrovizu. U prošlom kolu na Cetinju realno smo izgubili sve šanse da se borimo za titulu. Međutim, za tri godine koliko vodim Čelik, uvijek smo igrali evropske mečeve, tako će biti i ove godine. Sada imamo mirnoću da igrače do kraja sezone odmorimo, a zatim pripremimo za iskušenja koja svakako brzo dolaze. Imali smo periode uspona i padova, ali nakon svega moramo biti zadovoljni. Htjeli ili ne, mora se priznati da je Čelik osvježenje na crnogorskoj fudbalskoj sceni", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Čelik - Sutjeska 0:0

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1.000. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Jovica Tatar (Podgorica)

Čelik: Giljen, Jovović, Krsteski (Nikolić), Vuković, Adrović, Videkanić, Hadžibulić (Božović), Kalezić, Brnović (Kovačević), Zorić, Ivanović.

Sutjeska: Janjušević, Bečelić, Ognjanović, Đurović (Krivokapić), Ćuković, Stefanović, Nikolić (Poček), Stijepović, Perošević, Karadžić, Radonjić (Vujović).

Galerija

Bonus video: