Ko zna kada će se opet igrati takav meč

Po dnevnom svjetlu na Nou Kampu (18 sati) dobiće se novi prvak Španije između Barselone i Atletiko Madrida
6 komentar(a)
Barselona - Atletiko, Foto: Beta/AP
Barselona - Atletiko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.05.2014. 08:26h

Jedna od najneizvjesnijih i najčudnijih sezona španske Primere u istoriji danas dobija epilog - Barselona i Atletiko Madrid u direktnom sudaru na “Nou Kampu” odlučiće šampiona.

Prošlo je pet godina otkada je prvak Španije posljednji put odlučen u posljednjem kolu, a gotovo da se ne pamti kada je prvenstvo riješeno - derbijem prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na zatvaranju sezone.

Zato današnji duel po dnevnom svjetlu u Barseloni (meč počinje u 18 časova) - ima karakter finala Lige šampiona.

"Koliko smo samo znoja prolili ove sezone da bi dočekali ovakvu utakmicu", rekao je trener Atletika Dijego Simeone, čijem je timu dovoljan i bod da bude šampion, prvi put od 1996. godine.

S ono pravo finale LŠ, takođe sa rivalom iz Španije, i to gradskim - Realom, Atletiko će igrati naredne subote protiv Reala u Lisabonu. Za “kolćonerose”, ova sezona kao da traje vječnost...

Igrači Barselone su, s druge strane, već su mislili o Mundijalu u Brazilu, trener Tata Martino je već pakovao kofere, kada je stiglo šest poklona s neba - po tri vezana kiksa Atletika i Reala!

Katalonci, koji ni sami nisu slavili u dva posljednja kola (dva remija) dobili su neočekivanu šansu da “očajnu” sezonu pretvore u - šampionsku.

- Mislili smo da je sve izgubljeno, a sada je sve u našim rukama. Ko zna kada će se ponoviti ovakva utakmica - rekao je Ćavi.

Barsa ove sezone iz pet pokušaja nije savladala Atletiko. Sve to može da se zaboravi u jednom meču.

Bonus video: