Petkoviću prija Korzika

Prvi golman crnogorske reprezentacije blista na golu Lorijena i u odličnoj formi dočekuje septembarski početak Lige nacija
0 komentar(a)
danijel petković, Foto: Fclweb.fr
danijel petković, Foto: Fclweb.fr
Ažurirano: 25.08.2018. 20:25h

Selektora crnogorske reprezentacije Ljubišu Tumbakovića brinu povrede Stevana Jovetića i Marka Jankovića uoči septembarskog početka Lige nacija, ali kada je u pitanju barem jedna pozicija u timu - može da bude apsolutno miran. U pitanju su golmani...

I dok se senzacionalni Ari Murić probio do klupe Mančester sitija, jednog od najboljih timova Evrope, najajvivši da bi u perspektivi mogao da bude kapitalno pojačanje za naš nacionalni tim, prvi golman reprezentacije Danijel Petković briljira na golu Lorijena, francuskog drugoligaša.

Petković je u petak veče, na gostovanju AC Ajačiju na Korzici, proglašen za igrača utakmice, jer je bio najzaslužniji što je mreža “oslića” ostala mirna - 0:0.

Samo dvije sedmice ranije, 25-godišnji golman takođe je proglašen za igrača meča, i tada na Korzici, protiv GFC Ajačija, u pobjedi 3:1.

Lorijen je treći nakon pet kola, sa tri pobjede i dva remija, a Petković jedan od najboljih golmana lige, sa samo tri primljena gola. Manje je primio samo čuvar mreže Lensa (0:0).

"Zadovoljan sam kako je počela sezona, zadovoljan sam i svojom formom. Prošla je godina adaptacije, u kojoj sam takođe branio na zadovoljavajućem nivou i očekujem da budem sve bolji i bolji", kaže Petković.

Lorijen želi u “Ligu 1”, u kojoj je nekada igrao, a crnogorski golman želi da brani protiv Nejmara, Jovetića, Mbapea, Kavanija, Falkaa i ostalih asova Pari Sen Žermena, Monaka i drugih francuskih timova.

"Dobro smo počeli i prošle sezone, ali smo kasnije posustali i propustili priliku da se plasiramo u baraž. Ne želimo da nam se to ponovi ove sezone, iskusniji smo za godinu, naučili smo lekciju i vjerujem da ćemo se radovati plasmanu u elitu", ističe Petković.

Neći biti lako, jer je konkurencija paklena - Mec i Lens su već zaposjeli dvije vodeće pozicije, koje donose direktan plasman, dok će se 3, 4. i 5. na tabeli plasirati u baraž.

"Rano je, tek je početak, a mislim da imamo kvalitet da ostanemo u samom vrhu", zaključio je Petković.

Bonus video: