Savić slomio nos, ne igra protiv Irana i Slovačke

Savić se sudario sa saigračem Aleksandrom Matrijem i drugi put u samo dva mjeseca doživio istu povredu
5 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.05.2014. 10:23h

Kraj sezone za Stefana Savića - defanzivac Fiorentine propustiće mečeve reprezentacije protiv Slovačke 23. maja i Irana tri dana kasnije zbog loma nosa na treningu “viole”.

Savić se igrajući običnu “ševu” sudario sa saigračem Aleksandrom Matrijem i drugi put u samo dva mjeseca doživio istu povredu.

Prošli put je pauzirao samo jedan meč, a sada je bila potrebna operacija. Savić je operisan juče ujutru na klinici u Livornu i predstoji mu odmor od makar mjesec dana.

Fiorentina nije oslabljena, jer je sezona maltene završena - ekipi Vinćenca Montele ostao je još samo jedan, i to nebitni meč sa Torinom u nedjelju.

Oslabljena je crnogorska reprezentacija, koja će na mini-turneji po Austriji i Slovačkoj odraditi posljednje sparing-mečeve pred septembarski početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektoru Branku Brnoviću već je otkazao kapiten Mirko Vučinić zbog povrede koljena, a sa Savićem je otpala i važna opcija u defanzivi.

Pod znakom pitanja je i dolazak napadača Dejana Damjanovića i Fatosa Bećiraja, jer klubovi treba da ih puste na deset dana usred kineskog šampionata.

Brnović će sačekati da se odigra 31. kolo domaćeg šampionata kako bi u nedjelju eventualno pozvao nove fudbalere.

“Sokoli” igraju protiv Slovačke u predgrađu Bratislave Senecu, a sa Iranom u austrijskom Gracu.

Bonus video: