Žesus: Nije pobijedio bolji; Emeri srećan zbog trofeja

"Čestitam mojim igračima i navijačima, koji su pokazali da su vrijedni finala. Nije pobijedio bolji tim", rekao je Žesus, prenijeli su portugalski mediji
0 komentar(a)
Žorž Žesus, Foto: Beta AP
Žorž Žesus, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.05.2014. 15:27h

Trener fudbalera Benfike Žorže Žesus rekao je da je njegova ekipa u finalu Lige Evropa protiv Sevilje, činila sve što je mogla, ali da u fudbalu "ne pobjeđuje uvijek bolji tim".

Sevilja je sinoć u Torinu osvojila Ligu Evropa, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobijedila Benfiku sa 4:2. Nakon 90 minuta i produžetaka bilo je 0:0.

"Uvijek je teško kada izgubite. Tokom 120 minuta igre mi smo prikazali više i stvorili više prilika. Čestitam mojim igračima i navijačima, koji su pokazali da su vrijedni finala. Nije pobijedio bolji tim", rekao je Žesus, prenijeli su portugalski mediji.

Ovim porazom nastavljeno je "prokletstvo" Benfike, koja od 1962. godine u sedmom finalu nekog evropskog takmičenja nije osvojila trofej. Tadašnji trener Bela Gutman je sa klubom osvojio dvije uzastopne titule prvaka Evrope i tražio je povišicu, ali ga je uprava kluba odbila.

Mađarski trener je tada napustio lisabonski klub i rekao da Benfika "ni za 100 godina neće osvojiti neki evropski trofej".

Benfika je prošle godine igrala u finalu Lige Evropa, ali je izgubila od Čelzija sa 2:1.

Benfika je ove sezone osvojila prvenstvo Portugala i Liga Kup, a u nedjelju ima priliku da osvoji "triplu krunu", ako pobedi Rio Ave u finalu Kupa.

"Zaslužujemo čestitke za prikazano u finalu Lige Evropa, ali moramo da razmišljamo o finalu Kupa. U fudbalu ne možete gledati u prošlost, ne postoje moralni pobjednici", rekao je Žesus.

Trener Sevilje Unaj Emeri pohvalio je borbenost svoje ekipe, a posebno je istakao golmana Beta i njegovog trenera Havijera Garsiju.

"Benfika je zaslužila finale, u nekim trenucima ekipe su bile izjednačene. Mogli ste da vidite da su igrači umorni, ali ovaj tim je naučio kako da pati, da ostane veliki i pripremio se za ovakvu utakmicu", rekao je Emeri.

Beto je odbranio drugi i treći penal, koji su šutirali Oskar Kardoso i Rodrigo.

"Havi je obavio dobar posao sa golmanima, a sa Betom najbolji, najvažniji. Ovaj uspeh je proizvod rada cijele ekipe", rekao je Emeri.

Bonus video: