ŽALI ZA PRIJATELJEM

Kovač: Hvala Šimuniću za sve što je uradio za nas

"Nažalost, Šimunić neće biti s nama. Žalim zbog toga jer smo dobri prijatelji. Šimunić je puno dao za hrvatsku reprezentaciju kroz svojih 105 nastupa", rekao je Kovač, prenosi Hina.
2 komentar(a)
Josip Šimunić, Foto: Reuters
Josip Šimunić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2014. 17:31h

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Niko Kovač zahvalio se danas Josipu Šimuniću za igre koje je pružio u nacionalnom dresu, i izrazio žaljenje što on neće moći da nastupi za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Nažalost, Šimunić neće biti s nama. Žalim zbog toga jer smo dobri prijatelji. Šimunić je puno dao za hrvatsku reprezentaciju kroz svojih 105 nastupa", rekao je Kovač, prenosi Hina.

Arbitražni sud u Lozani (CAS) potvrdio je kaznu Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Josipu Šimuniću, od deset utakmica neigranja za hrvatsku reprezentaciju zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni", koji je hrvatski internacionalac upotrijebio nakon pobjede "vatrenih" u utakmici baraža za plasman na SP protiv Islanda.

Kovač kaže da je uloga Šimunića u plasmanu Hrvatske na Mundijal veoma značajna, a da je ključna bila utakmica sa Srbijom u Beogradu.

"Znamo kako je nedavno bilo u Beogradu u susretu protiv Srbije. Ko zna kako bi se rasplela naša priča da Šimunić nije napravio to što je napravio - zaradio crveni karton kako bi spriječio gol suparnika", kazao je Kovač.

Selektor Hrvatske je rekao da je reprezentacija spremna za Brazil i dodao da je već duže vrijeme analizirao igre kandidata za nastup na Mundijalu.

"Jedva smo čekali početak akcije Brazil. Moji saradnici i ja smo pažljivo pratili igre naših igrača. Svaki vikend od petka do nedjelje smo analizirali njihove igre i vjerujem kako smo izabrali najbolje. Imamo odličan spoj mladosti i iskustva", rekao je Kovač.

Kovač je danas objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće SP, i naglasio da niko nije vršio pritisak na njega, prilikom odabira igrača.

"To kod mene ne prolazi. Imam svoju viziju i niko nije na mene uticao. Nadam se da ćemo biti uspješni, iako nemamo nikakav imperativ", rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatska će se u Brazilu takmičiti u Grupi A sa Brazilom, Meksikom i Kamerunom, a prvenstvo će se održati od 12. juna do 13. jula.