Liverpul sam na vrhu, SIti zaustavljen neregularnim golom

Mohamed Salah donio treći trijumf "redsima"
64 pregleda 2 komentar(a)
Mohamed Salah Liverpul, Foto: Reuters
Mohamed Salah Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2018. 18:34h

Liverpul je sam na vrhu Premijer lige poslije teške pobjede protiv Brajtona.

"Redsi" su pobijedili rezultatom 1:0, pogodio je Mohamed Salah u 23. minutu, ali teško da će Jirgen Klop biti zadovoljan onim što je vidio u ovom susretu.

Liverpul je, name, oko 60 minuta dominirao, a onda stao, prepustio igru rivalu koji je prijetio, čak je i golman domaćina Alison Beker u nekoliko situcija bio nesiguran.

Trijumf, ipak, nije došao u pitanje, pa je Liverpul trenutno jedina ekipa sa maksimalnim učinkom.

Priliku da se velikanu sa "Enfilda" pridruže na vrhu imaju Totenhem, Čelsi i Votford, timovi sa dvije pobjede iz isto toliko utakmica.

A Mančester siti se okliznuo na trećoj prepreci u Premijer ligi - igrao je neriješeno (1:1) na gostovanju Volvsu, povratniku u elitni rang.

Šampion može da bude zadovoljan, jer je jurio rezultat, ali i da žali zbog loše sudijske odluke i za nekoliko dobrih šansi protiv izuzetno opasnog rivala.

Na klupi Sitija bio je mladi crnogorski golman Arijanet Murić, koji je prije dva dana vraćen sa pozajmice iz Brede, kako bi bio prva alternativa odličnom Edersonu.

Volvs je poveo golom Vilija Bolija u 57. minutu, na neregularan način. Francuski defanzivac je rukom, i to poslije ofsajda, skrenuo loptu u gol Edersona Moraeša, ali to nisu vidjeli ni glavni sudija Atkinson, ni njegov pomoćnik.

Izjednačio je Ajmerik Laport, prvim golom u dresu Sitija - glavom je u 69. minutu pogodio sa peterca, nakon ubacivanja Gindogana.

Šampion je, očekivano, imao posjed, inicijativu, Aguero je u posljednim trenucima meča iz slobodnog udarca pogodio prečku, a u prvom dijelu i stativu.

Gabrijel Žezus je, takođe, imao zicer za pobjedu, ali je i domaćin iz kontranapada bio prilično opasan.

Ederson je sredinom drugog poluvremena sjajno odbranio šut Koste sa peterca, dok je Žota u 88. minutu bio zamalo neprecizan...

Siti je tri puta pogađao okvir gola (dva puta prečku, te stativu), ali je morao da se suoči s prvim remijem u sezoni.

"Stvorili smo mnogo dobrih šansi, ali je i golman Volvsa bio sjajan. Igrali smo protiv dobrog rivala, nisam iznenađen igrom Volvsa i prihvatamo ovaj bod", rekao je Pep Gvardiola.

A konačno se radovao Arsenal, nakon što je poražen od Mančester sitija i Čelsija.

Unaja Emerija čeka težak posao na "Emirejtsu", pokazao je to i londonski derbi protiv Vest Hema, ali su tri boda stigla zasluženo (3:1).

Vest Hem je poveo golom Arnautovića, a preokret su režirali Monreal, Diop (autogol) i na kraju Velbek u sudijskoj nadoknadi.

"Bilo je bitno da pobijedimo i pokazali smo karakter. U prvom poluvremenu se nismo najbolje snalazili i dozvoljavali kontranapade, ali smo u nastavku došli do balansa u igri. Izmjene su kasnije promijenile to utakmice, ali očigledno je da imamo još mnogo prostora za napredak", istakao je menadžer Arsenala Unaj Emeri.

"Čekićari" su upisali treći poraz, poslije poraza od Liverpula i Bornmuta...

Rezultati

Liverpul - Brajton 1:0 (Salah 23)

Volvs - Mančester siti 1:1 (Boli 57 - Laport 69)

Arsenal - Vest Hem 3:1 (Monreal 30, Diop (autogol) 70, Velbek 90+2 - Arnautović 25)

Bornmut - Everton 2:2 (King (penal) 75, Ake 79 - Volkot 56, Kin 66)

Hadersfild - Kardif 0:0

Sautempton - Lester 1:2 (Bertrand 52 - Grej 56, Megvajer 90+3)

Nedjelja: Votford - Kristal Palas (14.30), Fulam - Barnli (17), Njukasl - Čelsi (17)

Ponedjeljak: Mančester junajted - Totenhem (21).

Bonus video: