Brus: Uživaćemo u finalu FA kupa

Trener fudbalera Hala Stiv Brus rekao je danas da će uživati u svakom trenutku finalne utakmice FA kupa protiv Arsenala, ali je i kritikovao odnos klubova prema trenerima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2014. 19:39h

Trener Hala Stiv Brus rekao je danas da će uživati u svakom trenutku finalne utakmice FA kupa protiv Arsenala, ali je i kritikovao odnos klubova prema trenerima.

"Bavim se trenerskim poslom 15 godina a sada su dvije ili tri osobe u posljednjih 48 sati izgubile svoje poslove, pa ću duboko udahnuti i uživati u prilici koja nam se ukazala", rekao je Brus, prenijeli su britanski mediji.

Hal će u subotu od 16 sati na Vembliju igrati protiv Arsenala u finalu FA kupa. Brus nema problema sa povredama igrača, ali je priznao da ga čeka težak zadatak u sastavljanju tima.

"Kada dođe do ovako velike utakmice morate dobro da odlučite i pobrinete se da svi budu potpuno spremni. Takođe, fizički svi moraju da budu 100 odsto spremni. Ovo je novo iskustvo za mene kao trenera ali i lijepo dostignuće za klub i grad", rekao je on.

Hal nikada u svojoj istoriji nije osvojio FA kup, dok je Arsenal do sada 10 puta osvajao taj trofej. "Tobdžije" su posljednji put 2005. godine trijumfovali u tom takmičenju, što je i posljednji trofej kluba.

Brus je ocijenio da je perspektiva trenera u Premijer ligi lošija nego bilo gdje u svijetu, nakon što je Totenhem danas otpustio trenera Tima Šervuda. Šervud je drugi trener u Premijer ligi koji je ove nedjelje otpušten, poslije Pepea Mela iz Vest Bromvič Albiona.

"Nikada nisam mislio da ću to dočekati, ali sve se dešava kao u Evropi i Južnoj Americi, u stvari, vjerovatno je gore. Svi pričaju da je prosječan radni vijek trenera 13 mjeseci i još jedan mladi trener je izgubio posao. Gledajući sa strane, ne znam da li je mogao da uradi mnogo više. Po pitanju rezultata, on je bio sjajan", rekao je Brus.

Bonus video: