Zbog ovoga sam i došao u Siti

"Tek kada odigram cijelu sezonu, kada uđem u pravi ritam, onda će da se računa koliko sam golova dao i onda ćemo o tome da pričamo"
16 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2014. 12:32h

Već prva sezona u Mančester sitiju bila je uspješna za Stevana Jovetića. Reprezentativac Crne Gore se okitio duplom krunom. „Građani” su prvo osvojili Liga kup, a u nedjelju su protiv Vest Hema (2:0) uzeli i pehar namijenjen osvajaču Premijer lige. Dan poslije utisci se još nisu složili do kraja.

"Nemam riječi kojima mogu da opišem osjećaj. Ovo je velika stvar, osvojili smo titulu, a to je i bio razlog što sam došao u Mančester siti. Mislim da smo, kada se sve sabere, pokazali najviše i da je pehar zasluženo završio u vitrinama našeg kluba. Titula je veliki podstrek za sve nas da naredne sezone pokušamo da napravimo još bolju sezonu", rekao je Jovetić za „Vijesti”, neposredno pred polazak na proslavu titule sa navijačima na gradskom trgu.

Iako ima razloga za slavlje, jer je klub osvojio dvije titule, 24-godišnji fudbaler nije u potpunosti zadovoljan. Česte povrede su razlog zbog čega nije dao veći doprinos u sezoni koja se tek završila.

"U prvom dijelu sezone moje igre su bile više nego za zaborav, a najveći problem je bio taj što nisam prošao kompletne pripreme sa ekipom. Uvijek sam kaskao za ostatkom tima što se tiče fizičke spreme. Dok su oni igrali utakmice, radio sam odvojeno od tima i kada bih dostigao njihov nivo, dolazila je jedna, pa druga povreda, zbog čega sam izgubio ritam i onda sam morao ponovo da ih stižem, što nije bilo nimalo lako. Što se tiče drugog dijela sezone, bilo je za nijansu bolje, dao sam i nekoliko golova, ali to nije ono što ja želim i mogu. Nadam se da ću u narednoj sezoni pokazati zbog čega sam doveden u Mančester siti.

S obzirom na minutažu (610 minuta), Jovetić je postigao šest golova i po tome je najproduktivniji igrač „građana”!

"Drago mi je da je to tako, da sam u minutaži koju sam imao dao te golove, ali to nije to. Tek kada odigram cijelu sezonu, kada uđem u pravi ritam, onda će da se računa koliko sam golova dao i onda ćemo o tome da pričamo. Siguran sam da ću u sezoni koja slijedi imati daleko veću minutažu, a tada će doći i golovi. Motiva imam na pretek i siguran sam da će i moj golgeterski učinak biti daleko veći".

Mančester siti je eliminisan od Barselone u osmini finale Lige šampiona i po mišljenju našeg reprezentativca, to je jedina mrlja koja je pala na ovu sezonu.

"Ostaje žal, jer sam siguran da smo imali kvalitet da eliminišemo Barselonu, ali nisu se poklopile određene stvari. Ne treba, međutim, da se vraćamo na nešto što je bilo, već da se okrenemo onome što nas čeka. Ta činjenica da na evropskoj sceni nismo pokazali sav kvalitet nam je dodatni motiv da od septembra dokažemo da i u najkvalitetnijem takmičenju imamo šta da pokažemo.

U medijima se posljednjih mjeseci pisalo o mogućnosti da Jovetić napusti redove engleskog kluba i da se vrati u Italiju. Za njega su se interesovali Roma i Inter, koji su željeli da ga dovedu na pozajmicu. Od toga neće biti ništa - nekadašnji napadač Fiorentine nema namjeru da napušta „Itihad”.

"Sigurno ostajem u Mančester sitiju, potpisao sam ugovor na pet godina i nema razloga da mijenjam sredinu. Imam maksimalnu podršku trenera, saigrača, predsjednika i svih u klubu. Na meni je da opravdan očekivanja i dam maksimalan doprinos uspjehu kluba. Ove sezone to nisam mogao da uradim i sada ostaje da se na pravi način pripremim i onda dokažem i pokažem kvalitet koji me je i doveo u redove Mančester sitija", zaključio je Jovetić.

Galerija

Bonus video: