Tradicija uz Sutjesku, a protiv OFK Titograda

Danas sve utakmice 5. kola Telekom 1. CFL - Budućnost protiv Zete na Trešnjici, Lovćen u Podgorici čeka Petrovac. Sutjeska sa Iskrom, koju je pobijedila osam puta na posljednjih devet mečeva, OFK Titograd u Radanovićima, gdje je poražen sedam puta na devet gostovanja od 2014. godine
1 komentar(a)
Sutjeska - Mornar, Foto: Milan Šapurić
Sutjeska - Mornar, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 25.08.2018. 10:43h

OFK Titograd i Lovćen ispred su Sutjeske i Budućnosti, po mnogima glavnih favorita za titulu, uoči današnje, pete runde Telekom 1. CFL.

Razlike su, međutim, i dalje male - tri boda između vodećeg Titograda i četvrtoplasirane Budućnosti.

Jesu li Sutjeska i Budućnost zaista najveći kandidati za titulu, mogu li OFK Titograd i Lovćen da nastave trku, da li neka peta ekipa može da se umiješa u borbu za vrh - neka su od pitanja uoči neizvjesnog nastavka prvoligaškog karavana.

OFK Titograd, lider na tabeli, na teškom je ispitu protiv Grblja u Radanovićima.

"Grbalj je nezgodan protivnik, ali mi znamo koliko možemo i radimo vrijedno da bismo mogli još više. Imamo tri pobjede i remi u četiri meča i to je samo podstrek da nastavimo da radimo još jače i bolje, kako bi na kraju ispunili zajendički cilj, a to je da budemo u vrhu", kazao je za klupski sajt defanzivac OFK Titograda Balša Banović.

Nekadašnja Mladost ima očajan bilans u Grblju - samo jedna pobjeda na posljednjih devet gostovanja u Radanovićima, uz čak sedam poraza. Grbljani, međutim, igraju slabije kod kuće na početku nove sezone - izabranici Veska Steševića, nekadašnjeg trenera Mladosti, doživjeli su oba poraza na svom terenu, od Lovćena i Rudara, oba bez postignuto gola. Mogu li danas da prekinu niz?

Sutjeska se stabilizovala nakon klimavog starta, vezala je dvije pobjede, odmah se vratila u vrh, a danas dočekuje ekipu koju je savladala osam puta u posljednjih devet međusobnih duela - danilovgradsku Iskru. Duel kraj Bistrice počinje sat kasnije u odnosu na ostale mečeve, u 18 časova, uz direktan prenos na TV Arenasportu.

"Ekipa se dosta izmijenila, u početku je bilo malo teže, veliki broj novih igrača koji prvi put igraju zajedno, tako da je potrebno određeno vrijeme. Ipak, mi iz kola u kolo pokazujemo napredak", kaže desni bek Sutjeske Dragan Grivić, koji je početkom ljeta stigao iz Grblja.

Sutjeska je prošlu sezonu završila na prvom mjestu, sa nestvarna 22 boda više od drugoplasiranog. Već na početku nove sezone je jasno da nešto slično ne može da se ponovi.

"Mislim da će ove godine, za razliku od prethodne, više klubova biti u igri za titulu. Među njima su i Titograd, Budućnost, Lovćen, Grbalj", dodaje Grivić.

Budućnost gostuje Zeti na Trešnjici i želi da izbjegne treći vezani meč bez trijumfa, nakon poraza od OFK Titograda i remija protiv Lovćena. Čeka je stari rival, koji je u problemima - iza Zete su nekompletne pripreme, loš rezultatski start, najavljeni odlazak, pa ostanak trenera Đuretića...

"Odigrali smo dobro protiv Lovćena u prethodnom kolu, ali lopta nije htjela u gol. Daćemo sve od sebe da pobijedimo. Zeta će imati motiv, kao i sve ekipe koje igraju protiv Budućnosti. Izgubili su posljednje dvije utakmice od OFK Titograda i Iskre", kaže Igor Ivanović, napadač Budućnosti.

Zeta, koja se minulih sezona borila za vrh, bez pobjede je nakon četiri kola.

"U pitanju je borbena ekipa sa mladim igračima željnim dokazivanja. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca poput Adžovića i Krstovića, koji mogu da zaprijete. Želimo da ih zaustavimo i nametnemo našu pas igru", istakao je oporavljeni Milivoje Raičević.

Lovćen dočekuje Petrovac na kampu FSCG u Podgorici i pokušaće da nastavi seriju dobrih rezultata. I Mornar je domaćin van svog grada - Barani će danas u Petrovcu igrati protiv Rudara.

Bonus video: