Brnović saopštio spisak za Slovačku i Iran

Debitovaće vezista Grblja Branislav Janković, a u timu nema Mirka Vučinića zbog povrede
7 komentar(a)
Branko Brnović i Anto Drobnjak, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović i Anto Drobnjak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2014. 15:30h

Selektor fudbalske reprezentacije Branko Brnović saopštio je spisak od 22 fudbalera na koje računa za prijateljske utakmice sa Slovačkom i Iranom 23. i 26. maja.

Debitovaće vezista Grblja Branislav Janković, a u timu nema Mirka Vučinića zbog povrede.

"Očekuju nas dvije veoma jake utakmice - Slovačka ima jednu od najboljih mladih ekipa u Evropi, dok se Iran priprema za učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. To će nam dati realnu sliku o mogućnostima igrača, ali i dobru priliku za uigravanje ekipe kako bi što spremnije dočekali početak kvalifikacija. Žao mi je što zbog povrede neće biti kapitena Vučinića, a od novih imena sam pozvao Jankovića jer je to svojim igrama zaslužio. Imao sam namjeru da pozovem još četvoricu igrača iz domaćeg prvenstva koji su to zaslužili igrama i ponašanjem, ali sam, na molbu njihovih trenera da su im neophodni u borbi za titulu, Kup i mjesta koja vode u Evropu, ipak odlučio da ih ostavim na raspolaganju klubovima. Planirao sam da pozovem i Nebojšu Kosovića, ali smo u dogovoru sa stručnim štabom omladinske reprezentacije procijenili da može mnogo da pomogne ovoj selekciji na turniru elitne runde u Engleskoj", rekao je Brnović, a prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Na spisku su - golmani: Mladen Božović (Tom, Rusija), Vukašin Poleksić (Kečkemet, Mađarska);

Odbrana: Savo Pavićević (Crvena zvezda, Srbija), Marko Baša (Lil, Francuska), Stefan Savić (Fiorentina, Italija), Žarko Tomašević (Kortrajk, Belgija), Vladimir Volkov (Partizan, Srbija), Marko Vešović (Torino, Italija), Marko Simić (Kajzerispor, Turska);

Vezni red: Nikola Drinčić (Partizan, Srbija), Branko Bošković (Rapid Beč, Austrija), Nemanja Nikolić (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Vladimir Božović (Mordovija, Rusija), Elsad Zverotić (Fulam, Engleska), Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Bakić (Fiorentina, Italija), Branislav Janković (Grbalj, Crna Gora);

Napad: Stevan Jovetić (Mančester siti, Engleska), Dejan Damjanović (Đangsu, Kina), Filip Kasalica (Crvena zvezda, Srbija), Luka Đorđević (Tvente, Holandija), Fatos Bećiraj (Čangčun, Kina).

Bonus video: