Navijači Zenita prekinuli derbi sa Dinamom, Grof srušio snove Lokomotive!

Nakon osvajanja Kupa, Miodrag Božović i Rostov "zamutili" stvari i u prvenstvu, nanijevši Lokomotivi prvi poraz od novembra
7 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2014. 22:03h

U Engleskoj je danas završena jedna od najdramatičnijih sezona u posljednjih 20 godina, u Španiji će se drama okončati velikim derbijem Barse i Atletika u posljednjem kolu, a nešto slično dešava i u Rusiji!

Zenit sa Viljašom-Boašom je imao veliku šansu da pobjedom protiv Dinama na svom terenu sačuva prvo mjestu uoči posljednjeg kola i dođe na korak od titule. Umjesto velikog slavlja, na "Petrovskom" se desio horor - navijači domaćih upali su na teren i prekinuli meč dva minuta prije kraja, pri vođstvu Moskovljana 4:2!

I ne samo to, kapiten Dinama Vladimir Granat udaren je šakom u glavu od strane navijača Zenita, dok su ostali fudbaleri jedva pronašli spas bježeći sa terena u svlačionicu.

"Ponašanje dijela navijača nanijelo je ogromnu štetu klubu, fudbalerima i milionima naših pristalica širom svijeta. Ovo je slučaj za policiju, koja će pokušati da identifikuje navijača koji je udario Granata", navodi se u saopštenju Zenita.

Meč istih timova prekinut je i prije dvije godine, kada su navijači Zenita bacili petardu na golmana Dinama. Moskovljani su dobili meč službenim rezultatom 3:0, a isto će se dogoditi i ovoga puta.

Nakon poraza Zenita, drugoplasirana Lokomotiva na gostovanju Rostovu imala je istorijsku šansu da pobjedom kolo prije kraja preuzme vodeću poziciju. Ali, ukazao se ponovo on - Miodrag Božović Grof!

Iako mamurni od velikog svaljna nakon osvanjanja Kupa u srijedu, izabranici crnogorskog trenera savladali su velikog favorita sa 2:0. Ekipa sa Dona održala je obećenje da će odigrati pošteno, bez obzira što joj bodovi nisu značili ništa, i slavila golovima Djakova u 18. i Kalačeva u 68. minutu. Bio je to prvi poraz Lokomotive od novembra prošle godine.

"I nakon tolikog opterećenja u Kupu Rusije, fudbaleri su pronašli snagu i volju da bače na koljena jednu od najboljih ekipa u Rusiji. Čestitam im na tome. Ovo je pobjeda za navijače, koji su nas bodrili cijele sezone", kazao je Božović, koji je samo četiri dana poslije osvajanja Kupa nastavio da pravi čuda.

Božovićem su impresionirani i ruski mediji, koji su ga odmah nakon meča zamolili da napokon istakne i svoju zaslugu!

"O sebi ne mogu ništa reći. Loše je kada ljudi dobre stvari govore o sebi. Neka drugi pričaju o meni", bio je odgovor Božovića.

I šta se dogodilo - poraze do ovog kola vodećih timova iskoristio je CSKA, da pobjedom protiv Tomska (1:0) senzacionalno preuzme prvu pozciju kolo prije kraja!

"Armejci" su glavni favoriti za titulu, uoči posljednjeg dana sezone imaju 61 bod, Zenit ima 60, a Lokomotiva 59.

Ali, ne lezi vraže - u posljednjem kolu šampionata, koje se igra u četvrtak, sastaće se CSKA i Lokomotiva! Šta će se dogoditi, teško je pretpostaviti - i jednima i drugima treba pobjeda, a Zenitu, koji gostuje Krasnodaru, najviše bi odgovarao remi, ili pobjeda gostiju.

Kakav zaplet sezone, sve u režiji "crnogorskog grofa", ili "donskog kneza", kako su ga prozvali Rusi - Miodraga Božovića!

Bonus video: