Budućnost „dala packu” i najvećem rivalu

Mlada ekipa Budućnosti nadolazi kako se bliži kraj sezone, pa je za Ćetkovića društvo prava šteta što će se igrati još samo tri kola...
74 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost-Čelik, Foto: Vesko Belojević
Budućnost-Čelik, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.05.2014. 07:38h

Budućnost je prošle sedmice „otpisala” Lovćen iz trke za titulu, a juče ga je vratila u igru - Podgoričani su igrali u narandžastim dresovima, ali im to nije smetalo da deveti put u posljednjih 12 mečeva savladaju Sutjesku i poravnaju račune sa ekipama sa vrha tabele.

Jučreašnji trijumf Budućnosti u najvećem crnogorskom derbiju vrijedniji je od prethodnih osam, jer je izboren sa tinejdžerima, i to na gostujućem terenu protiv lidera i aktuelnog šampiona.

Mlada ekipa Budućnosti nadolazi kako se bliži kraj sezone, pa je za Ćetkovića društvo prava šteta što će se igrati još samo tri kola...

A umjesto pobjede koja bi vjerovatno riješila sve dileme oko novog-starog šampiona, fudbaleri Sutjeske razočarali su i igrom i rezultatom.

Izabranici Dragana Radojičića i dalje su glavni glavni kandidati za titulu, ali su izabrali teži put.

U prvom poluvremenu gledana je rastrzana igra, bez pravih prilika za gol.

Prvi ozbiljni pokušaj zabilježen je u 8. minutu, nakon što je Darko Karadžić sa oko 20 metara umalo bio neprecizan.

Od tog perioda pa sve do sredine prvog dijela uzbuđenja nije bilo, a onda su od 25. do 30. minuta viđena tri opasna pokušaja domaćih (Jovović, Masato i Karadžić).

U finišu prvog dijela Radonjić je u pravom trenutku dao pas za Stefanovića koji je odlično šutirao sa ivice šesnesterca, ali se Aković nije dao iznenaditi, baš kao ni nakon udarca Jovana Nikolića u istom minutu.

"Čestitam Budućnosti na pobjedi koja je zaslužena. Nismo pokazali motiv i želju koje smo morali da imamo za ovakav meč. Bili smo jalovi, imali nekoliko situacija, ali je golman Budućnosti dobro reagovao kada je trebalo. Poraz može biti kao otrežnjenje, jer nam se “namjestio” rezultat na Cetinju. I dalje se pitamo, i dalje smo prvi. Želimo da budemo šampioni, ali da bi postali moramo pokazati pravo lice. Da budem jasan, moramo igrati sa “onom stvari”... Ostaje nam da se konsolidujemo, da se odmorimo pred gradski derbi", prokomentarisao je Radojičić.

I nakon odmora Sutjeska je imala inicijativu, doduše jalovu, da bi kako je odmicao meč Podgoričani bili sve opasniji...

Već u 56. minutu Raičević se oslobodio čuvara i povratnom loptom uposlio Raičkovića, čiji je šut završio iznad gola.

Ipak, tri minuta kasnije nije bilo greške - Ćetković je uposlio Nikača, koji je preciznim udarcem matirao Janjuševića.

U 68. minutu domaći su tražili ofsajd i zastali, ali nakon što se zastavica nije podigla, Nikač je uposlio Raičkovića, čiji šut završio na leđima saigrača Vujačića.

U 79. minutu saveznik Budućnosti bila je stativa, koju je iskosa sa desne strane pogodio Nikolić.

Zanimljiva scena viđena je u 82. minutu nakon starta Masata nad Ćetkovićem.

Japanski internacionalac najprije je dobio crveni karton, ali se sudija Milovan Milačić brzo isparavio i pokazao mu žuti.

U sudijskoj nadoknadi koja je zbog nereda na tribinama iznosila 10 minuta, Vujačić je mogao da poveća vođstvo Budućnosti, ali je Janjušević dobro reagovao...

"Sutjeska je bila bolja u prvom poluvremenu, u nekoliko navrata naš golman je odlično reagovao. Nakon odmora odigrali smo bolje, postigli gol u pravom trenutku i na kraju zasluženo slavili. Imali smo u nekoliko navrata situaciju da uvećamo vođstvo, ali nemamo za čim da žalimo. Čestitam igračima na pobjedi", rekao je Zoran Banović, pomoćni trener Budućnosti.

Sutjeska - Budućnost 0:1 (0:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 2.000. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Danijel Dević (Bar). Strijelac: Nikač 59. Žuti karton: Masato (Sutjeska).

Sutjeska: Janjušević, Bečelić, Ognjanović (Đurović), Ćuković, Stijepović, Jovović, Nikolić, Stefanović, Karadžić (Vujović), Masato, Radonjić.

Budućnost: Agović, Raspopović, Tomković, Orahovac, Radunović, Ćetković, Raičković (Rogošić), Hočko, Nikač (Ilinčić), Raičević (Vukčević), Vujačić.

Bonus video: