Autogol vratio Lovćen u trku

"Gosti su se veoma dobro branili i na vrijeme blokirali naše igrače. Ipak, uspjeli smo da osvojimo bod i da ostanemo u trci za titulu", kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena
80 pregleda 0 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2014. 07:53h

Cetinjani su u finišu „spasili glavu” protiv Čelika i remijem se opet uključili u borbu za titulu - ako naredne subote pobijede Dečić, izabranici Mojaša Radonjića igraće protiv Sutjeske u Nikšiću za preuzimanje prvog mjesta, što je “stanje stvari” kakvo je bilo i prije 10 dana, iako je tada bodovna razlika iznosila samo bod, umjesto sadašnjih tri.

Iako nisu uspjeli da maksimalno iskoriste kiks drugog nikšićkog prvoligaša i lidera, ekipe Sutjeske, Cetinjani mogu da budu prezadovoljni bodom, s obzirom na način na koji su ga osvojili - pet minuta prije kraja bek Ćelika Vasilije Jovović nadskočio je svog golmana i postigao autogol!

Ovim je za dlaku izbjegnut “sindrom španske Primere” - da je Čelik zabilježio pobjedu, naredne subote u gradskom derbiju protiv Sutjeske, igrao bi za prvo mjesto!

“Metalurzi” mogu da žale što nisu iskoristili veliku šansu da se uključe u borbu za titulu, mada ni remijem nisu teoretski otpisani.

Prvu priliku, Cetinjani su imali u 23. minutu - Draško Božović je izveo slobodan udarac sa 20 metara, ali je golman Čelika Delibašić bio na visini zadatka.

Samo tri minuta kasnije, šansu je imao Japanac Ueda, dok je Čelik jedini pokušaj u prvom dijelu imao preko Jovovića.

Uloge i igra nijesu se bitnije promijenili ni u drugom poluvremenu - Lovćen je napadao, dok se Čelik dobro branio i čekao šansu, koja je došla u 77. minutu - rezervista Nebojša Prtenjak povukao je kontru po desnoj strani, dodao loptu na Ivana Ivanovića, a ovaj rutinski savladao Perovića - 0:1.

Ipak, rezultat nije demoralisao domaće, koji su nastavili da napadaju.

Takav pristup urodio je plodom u 85. minutu - poslije centaršuta Luke Merdovića, nespretno je reagovao Jovović, koji je glavom loptu poslao u svoju mrežu.

"Gosti su se veoma dobro branili i na vrijeme blokirali naše igrače. Ipak, uspjeli smo da osvojimo bod i da ostanemo u trci za titulu", kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

"Pritisak je bio na obje ekipe. Mi smo imali aktivan rezultat, vodili smo i mogli smo do pobjede. Isto tako, mogli smo i da izgubimo", istakao je trener Čelika, Slavoljub Bubanja.

Lovćen - Čelik 1:1 (0:0)

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 1.300. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Jovović 84. autogol - Ivanović 76. Žuti kartoni: Đalac, Prtenjak (Čelik).

Lovćen: Perović, Martinović, Radunović, Tatar, Simović, Božović, Brnović, Vujanović (Draganić), Kosović, Ueda (Perutović), Merdović.

Čelik: Delibašić, Jovović, Bulatović, Vuković, Mujdragić (Videkanić), Adrović, Brnović, Zorić (Hadžibulić), Ivanović, Đalac, Đukić (Prtenjak).

Bonus video: