Igrači će tradicionalno birati idealni tim lige

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore aktivno je uključen u “fudbalski život” od seprembra 2009. godine.
64 pregleda 2 komentar(a)
Janović, Foto: FIFPRO
Janović, Foto: FIFPRO
Ažurirano: 10.05.2014. 08:52h

Fudbalski savez Crne Gore bira fudbalera godine, Radio Crne Gore dodjeljuje trofej najboljem strijelcu, uskoro će biti “brendiran” i najbolji tim T-Com CFL!

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) od ove sezone tradicionalno će organizovati izbor najbolje postave domaćeg šampionata.

Izbor je najreprezentativniji mogući - u glasanju će učestvovati svi fudbaleri svih 12 prvoligaških klubova! Tako će se idealna postava prvenstva dobiti sabiranjem preko 300 glasačkih listića sa potpisima prvoligaških igrača.

Svečano proglašenje najboljeg tima održaće se 2. juna u podgoričkom hotelu “Ramada”.

"Po uzoru na Fifu i FIFPro, koji biraju najbolji tim na svijetu zahvaljujući glasovima fudbalera iz cijelog svijeta, došli smo na ideju da od ove sezone tradicionalno biramo i najbolji tim Telekom 1. CFL, po sličnom modelu glasanja. Ovim želimo da dodatno promovišemo našu ligu i još više motivišemo fudbalere, trenere, klubove...", kazao je predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore Željko Janović.

Širi spisak od 33 fudbalera koji su obilježili sezonu sastaviće komisija koju čine selektori A i mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore, Branko Brnović i Dušan Vlaisavljević, sportski novinari i predstavnici Sindikata fudbalera.

Lista od 33 igrača na kraju će proći “filter” preko glasova prvoligaških fudbalera, čime će se dobiti najboljih 11, u formaciji 4-3-3.

"Odlučili smo da komisija u koju su uključeni predstavnici FSCG, sportski novinari i predstavnici SPFCG, odabere po tri kandidata za svaku poziciju. Lista odabranih kandidata biće dostavljena igračima uz glasački listić. Na kraju, konačan sud daće fudbaleri, jer igrači najviše cijene nagradu koju dobiju od svojih kolega", istakao je Željko Janović.

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore aktivno je uključen u “fudbalski život” od seprembra 2009. godine.

Bonus video: