Grofa i ekipu u sitne sate dočekalo 2.000 ljudi, večeras glavna proslava

Rostov slavi osvajanje Kupa Rusije, prvog trofeja u istoriji kluba. Crnogorski trener heroj grada na Donu
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2014. 15:57h

Miodrag Božović Grof heroj je grada na Donu, ekipa Rostova osvojila je Kup Rusije, prvi veliki trofej u istoriji kluba.

Rijedak je primjer da se za neki podvig u fudbalu zasluga trenera stavlja ispred uloge igrača, ali čini se da je sa Rostovom baš takav slučaj.

"Božović je najbolji trener", otelo se nakon finala sa Krasnodarom najboljem strijelcu i igraču tima, Artjomu Dzjubi.

Nekadašnji trener Budućnosti, s druge strane, zasluge prebacuje na ekipu.

"Odlučilo je iskustvo mojih igrača. Pletikosa je bio na nivou, a izvođači penala mirni i stabilni u trenucima kada je adrenalin na vrhuncu. Čestitam im na tome", kaže Božović za "Vijesti", a na pitanje kakva je njegove uluga u svemu, odgovara u svom stilu:

"Normalno da mislim da je moj udio veliki, najviše zbog toga što nisam pokvario ništa. Trener, ponekad, najviše pomogne kada ne pokvari nešto. Moj posao je bio da napravim atmosferu u ekipi, da budemo zajedno u svakom trenutku, da uživamo u igri i treninzima. I uspio sam u tome".

Oko 2.000 navijača dočekalo je Božovića i fudbalere, jutros oko 4 sata na aerodromu u Rostovu, po dolasku iz Mahačkale.

Centalna proslava planirana je za večeras. Na Dan pobjede protiv fašizma, što je u Rusiji veliki praznik, fudbaleri i stručni štab Rostova, biće glavni "heroji". Velika ceremonija biće organizovana na Pozorišnom trgu u centru Rostova.

Istovremeno, hiljade navijača "plavo-žutih" sjurilo se ka stadionu "Olimp II" kako bi se fotografisalo sa peharom pobjednika Kupa Rusije, koji je izložen u prostorijama kluba.

Rostov je osvajanjem Kupa u paklenoj konkurenciji Zenita, CSKA, Lokomotive i ostalih finansijskih giganata ruskog fudbala, obezbijedio plasman u Ligu Evrope.

Galerija

Bonus video: