Alveš na kraju sezone prelazi u PSŽ?

Fudbaler Barselone Dani Alveš na kraju sezone najvjerovatnije će preći u redove Pari Sen Žermena, objavio je danas novinar L'Ekipa Žerom Tubul.
0 komentar(a)
Frenk Riberi, Dani Alveš, Foto: Beta/AP
Frenk Riberi, Dani Alveš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.05.2014. 10:57h

Fudbaler Barselone Dani Alveš na kraju sezone najvjerovatnije će preći u redove Pari Sen Žermena, objavio je danas novinar L'Ekipa Žerom Tubul.

Gostujući na francuskoj državnoj televiziji, Tubul je naveo da je brazilski reprezentativac dogovorio saradnju sa čelnicima PSŽ-a i da je preostalo još samo da stavi potpis na ugovor.

Alveš je nedavno rekao za El Mundo Deportivo da planira da napusti Nou Kamp ukoliko se ne promijene atmosfera i energija u klubu.

Dva kola prije kraja, Barselona zaostaje tri boda za vodećim Atletikom iz Madrida. Ova dva tima sastaju se u meču posljednjeg kola Primere.

Alveš je u Barselonu došao 2008. godine iz Sevilje, a za katalonskog giganta do sada je odigrao 295 utakmica i postigao 20 golova.

U dresu reprezentacije Brazila Alveš je upisao 72 meča i dao pet pogodaka.

Alveš: Neka navijaču vrate posao

Alveš, na koga je prošle nedjelje jedan navijač Viljareala iz rasističkih pobuda bacio bananu, oprostio mu je i zatražio da mu se vrati posao člana navijačke grupe, koji mu je oduzet poslije incidenta.

Navijač je optužen da je tokom meča 27. aprila bacio bananu koja je pala pored Alveša, zbog čega je poslije meča doživotno suspendovan.

Brazilski defanzivac je nonšalantno podigao voćku, zagrizao je, a potom namjestio gol za pojbedu Barselone od 3:2.

"Jedino se brinem za momka koji je zbog glupe šale izgubio posao, što nisam želio. Ne želim nikoga da povrijedim", rekao je Alveš za katalanski radio.

Španska policija je u međuvramenu uhapsila navijača, koji bi mogao da bude osuđen na tri godine zatvora, ukoliko se dokaže da je počinio djelo rasne diskriminacije.

Španski mediji su prenijeli da je navijač član tima za podršku juniorske ekipe Viljareala i da je izgubio angažman zbog kazne.

Španske fudbalske vlasti kaznile su Viljareal sa 12.000 eura, a španska vlada je zatražila strožije kazne za klub zbog "ozbiljnosti incidenta".

Bonus video: