Barselona u čudu: Ne znamo kako, ali dobili smo drugu šansu

"Moramo da iskoristimo neočekivan razvoj situacije. Sve je na nama, ne bismo smjeli da propustimo šansu koju smo dobili", kazao je Leo Mesi.
3 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.05.2014. 17:21h

Totalno ludilo je u Primeri 180 minuta prije kraja šampionata. Nevjerovatnim spletom okolnosti - neočekivanim rezultatima – dva kola prije kraja Barselona je postala možda i glavni kandidat za titulu, iako je više puta otpisana iz trke.

Do prije tri dana, Real je bio već viđen na tronu, a nakon dva posljednja meča Primera je gotovo izgubljena. Na remi sa Valensijom u Madridu 2:2, nadovezao se sinoćnji veliki kiks protiv Valjadolida u gostima 1:1.

"Sve smo kontrolisali do posljednjih 20 minuta. Mislim da nismo pali fizički, već nismo imali dovoljno koncentracije, što, ipak, može da bude povezano sa spremnošću. Završnica je sezone, pritisak je ogroman, mnogo je utakmica iza nas, a najvažnija nam tek predstoji. Vrlo je važno da osvježimo igrače... Da li je titula izgubljena? Vidjećemo nakon narednog kola – borićemo se do kraja", rekao je Karlo Anćeloti

Dva kiksa Reala, te poraz Atletika od Levantea u nedjelju, lansirao je Barselonu do neslućenih visina. Katalonci sada imaju čistu situaciju i sve u svojim rukama – ako pobijede u preostala dva meča – Elće u gostima i Atletiko na svom terenu, potpuno neočekivano odbraniće titulu...

"Moramo da iskoristimo neočekivan razvoj situacije. Sve je na nama, ne bismo smjeli da propustimo šansu koju smo dobili", kazao je Leo Mesi.

"Dobili smo injekciju samopouzdanja. Najbolja stvar je što sve zavisi od nas. Ne znam kako – ali dobili smo drugu šansu. Nismo očekivali pomoć, ali kad smo je dobili moramo da je prihvatimo", prokomentarisao je Barselonin napadač Pedro.

Barsa ima tri boda manje od Atletika, koji teorijski, može i kolo prije kraja da obezbijedi titulu. To će se dogoditi ako Barelona ostvari slabiji rezultat od kolćonerosa u pretosljednjem kolu. Katalonci idu u goste Elćeau, a Atletiko dočekuje Malagu.

Najrealnija situacija je, ipak, da 18. maja na Nou Kampu Barsa i Atletiko u direktnom duelu odluče šampiona. Ali, s obzirom na to kakvi su se obrti dogodili ove sezone u Primeri, više ništa ne bi iznenadilo...

Bonus video: