Počelo saslušanje u CAS povodom suspenzije Šimunića

Šimunićev advokatski tim obratio se Sudu za sportsku arbitražu pošto je kaznu FIFA potvrdila i komisija za žalbe te organizacije.
5 komentar(a)
Josip Šimunić, Foto: Beta/AP
Josip Šimunić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.05.2014. 18:08h

Sud za sportsku arbitražu (CAS) počeo je danas saslušanje povodom kazne fudbalskom reprezentativcu Hrvatske Josipu Šimuniću od 10 utakmica neigranja.

Saslušanje u CAS-u počelo je iznošenjem argumenata i suočavanjem svjedoka, a konačna odluka donijeće se u ponedjeljak, 12. maja, kada će biti poznato da li će selektor Hrvatske Niko Kovač moći da stavi fudbalera na spisak putnika za Brazil.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Šimunića jer je poslije utakmice sa Islandom u Zagrebu vikao u mikrofon "Za dom", dok su mu navijači odgovarali "spremni".

On je pored toga kažnjen i sa 30 hiljada švajcarskih franaka, a zabranjen mu je i pristup stadionima tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu na ljeto.

Šimunićev advokatski tim obratio se Sudu za sportsku arbitražu pošto je kaznu FIFA potvrdila i komisija za žalbe te organizacije.

Izvršni predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Damir Vrbanović rekao je da smatra da Šimunić nema velikih šansi da uspije u žalbi jer je CAS u najvećem broju sličnih slučajeva potvrdio ili samo neznatno ublažio kaznu, prenijela je agencija Hina.

Šimunićev advokat Damir Prtenjača kazao je da je uvjeren da će CAS dozvoliti Šimuniću da nastupi na Mundijalu.

"Najviše razloga za optimizam vidim u činjenici da će trojica CAS-ovih sudija donijeti odluku na temelju činjenica i pravnih argumenata bez uplitanja politike koju ce FIFA sigurno ponovo pokušati da uvede u raspravu", kazao je Prtenjača.

Po njegovim riječima, FIFA je moćna organizacija i biće joj teško ako neko koga je kaznila nastupi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali će morati da poštuje odluku koju donese CAS.

Bonus video: