Grofova prilika za ulazak u istoriju

Crnogorski trener na klupi tima sa Dona prošle godine je zastao u polufinalu Kupa, baš kao i njegovi prethodnici u tri prethodne godine
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2014. 07:05h

Centar fudbalske Rusije danas od 16.30 časova biće “Anži arena”, a istorijski, prvi trofej, u finalu Kupa Rusije milion građana Rostova očekuje da donese Miodrag - Grof Božović.

Crnogorski trener na klupi tima sa Dona prošle godine je zastao u polufinalu Kupa, baš kao i njegovi prethodnici u tri prethodne godine.

Sada nakon četiri neuspješna pokušaja da se domognu finala, u Rostovu svi sanjaju isti san, osvajanje Kupa i izlazak u Evropu.

I Krasnodar u tek šest godina dugoj istoriji kluba želi do prvog trofeja, mada su blizu da plasman u Ligu Evrope obezbijede i zahvaljujući plasmanu u prvenstvu.

Zato niko u Rusiji ne sumnja da će Rostov imati motiv više.

"Svi igrači su spremni, cijeli grad stoji iza njih i boriće se za pehar, kao da je finale pitanje života i smrti. Šanse su nam 50 odsto, a to je veliko i prilika je da Rostov osvoji prvi trofej", kazao je Božović, koji je 2008. godine izgubio finale sa Amkarom.

"Tada su me trofeja koštale skupe sudijske greške. I nadam se da će sada biti drugačije u finalu, za ruske prilike, dva mala kluba. Ovo je velika šansa za oba kluba i svi igrači na terenu će sigurno dati maksimum. Čuo sam da iz suprotnog tabora najavljuju ofanzivnu, napadačku igru. Ni mi nećemo parkirati autobus, već ćemo igrati na način koji je prepoznat u Rusiji", naglasio je Grof.

Rostov u Rusiji smatraju najboljom ekipom za kup takmičenja, pošto je od 2011. godine stalni učesnik polufinala Kupa Rusije.

Na strani Rostova je i podatak da je uspješniji ove sezone u prvenstvenom nadmetanju sa Krasnodarom.

Kući su remizirali 2:2, da bi Rostov prije mjesec slavio u Krasnodaru (2:0).

Sa druge strane, Krasnodar je u sjajnoj formi i u napadu ima najuigraniji brazilski trio napadača, Vanderson, Ari i Žoazinjo.

U Krasnodaru na pozajmici iz Zenita igra i najbolji ruski igrač, Roman Širokov, koji se oporavio od povrede.

"Sa Širokovom ili bez njega, nije isto. U Rusiji ne postoji igrač koji može da ga prati, a mi nijesmo ludi da pokušamo. Naš cilj biće da mu osujetimo prostor za manevar. Njegovim loptama ka brazilskom triju napadača, Krasnodar se isuviše brzo transforiše iz odbrane u napad", zaključio je Grof.

Za razliku od Rostova, Krasnodar ima podršku samo dijela grada, u kojem je Kuban klub veće istorije i uspjeha.

Ipak, vlasnici Krasnodara su obezbijedili na desetine besplatnih autobusa za svoje pristalice, ali i avionske čarter letove po izuzetnio pristupačnim cijenama.

Bonus video: