Marković: Da osjetimo takmičarski ritam

Odbojkaši Crne Gore danas i sjutra (17 časova) u Beču igraju dva prijateljska meča sa Austrijom
0 komentar(a)
Milan Marković, Foto: Savo Prelević
Milan Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2014. 22:21h

Pet dana nakon dvomeča sa Makedonijom, vrijeme je za nove provjere, ujedno i posljednje uoči starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se 2015. godine održava u Italiji i Bugarskoj.

Odbojkaši Crne Gore sjutra i prekosjutra (17 časova) u Beču igraju dva prijateljska meča sa Austrijom, koja se, takođe, priprema za kvalifikacije za EP (u grupi je sa Finskom, Portugalom i prvoplasiranom selekcijom iz prve runde kvafikacija, u kojoj se za prolaz bore Moldavija, Izrael, Luksemburg i Litvanija).

"Austrija ima kvalitetnu reprezentaciju, i sigurno je da će nam ove utakmice dobro doći da osjetimo takmičarski ritam i da se probaju svi igrači. Poslije dvomeča sa Austrijom ostaje nam još sedam dana do prvog duela u kvalifikacijama sa Rumunijom, tako da bi naša igra protiv Austrije već trebala da se nazire", rekao je za “Vijesti” kapiten odbojkaške reprezentacije Milan Marković.

Izabranici Slobodana Boškana su prve tri nedjelje trenirali u Budvi, gdje su i odigrali dvije kontrolne utakmice, ali u periodu kada su im noge i ruke bile teške zbog jakog rada na fizičkoj kondiciji.

U posljednjih nekoliko dana taj intenzitet je opao, pažnja se više poklanja tehničko-taktičkim aspektima. Tako će biti i u Beču, gdje će odbojkaši, osim dva meča, odraditi i tri treninga.

"Iako sam zbog bolesti propustio polovinu priprema u Budvi, možemo da budemo jako zadovoljni obimom rada i postepenim uvođenjem ekipe od osnovnih do situacionih detalja. Taj dio priprema okončali smo dvomečom sa Makedonijom koji je poslužio više da se osjeti igra i stane u teren poslije 20 dana priprema", dodao je Marković.

Boškan je Beč poveo 14 igrača, od kojih će dvojica biti prekobrojna za prvi turnir kvalifikacija za EP. U glavnom gradu Austrije će šansu dobiti tehničari Marko Vujović, Rajko Strugar, Simo Dabović, primači Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk, Vuk Medenica, Balša Radunović, srednji blokeri Milan Marković, Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Luka Babić, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i libero Ivan Rašović.

Sa šireg spiska prekjuče su otpali primač Marko Vukašinović i libero Rade Papović.

Crna Gora će, podsjećanja radi, u kvalifikacijama za EP igrati u grupi E sa Holandijom, Hrvatskom i Rumunijom. Igraju se dva turnira, prvi u Podgorici od 16. do 18. maja, a onda drugi u Zagrebu od 23. do 25. maja. Prvoplasirana selekcija ide direktno na EP, a drugoplasirana u baraž.

Bonus video: