Vidić: Ne znam kako ću se osjećati i da li ću plakati

"Vidjećemo šta će se desiti poslije utakmice, sigurno je da ću biti tužan", naveo je Vidić u zvaničnom programu utakmice
2 komentar(a)
vidić, Foto: Reuters
vidić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2014. 16:21h

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić izjavio je danas da ne zna kako će se osjećati na utakmici protiv Hala, na kojoj će se oprostiti od navijača na Old trafordu.

"Ne znam kuda će me povesti emocije. Možete da pokušate da predvidite, ali do sad nisam bio tako emotivan, nisam plakao još. Vidjećemo šta će se desiti poslije utakmice, sigurno je da ću biti tužan", naveo je Vidić u zvaničnom programu utakmice.

Srpski fudbaler će protiv Hala odigrati posljednju utakmicu na stadionu Junajteda u dresu tog kluba, pošto će na ljeto preći u italijanski Inter.

"Nismo dobri ove sezone, tako da izlazak na teren neće biti isti kao prethodnih godina kada smo uvijek slavili nešto. Sada imamo šansu da se zahvalimo navijačima što su nas podržavali ove godine. To je najmanje što možemo da uradimo", rekao je kapiten Junajteda.

Mančester junajted će sezonu u engleskom prvenstvu završiti na sedmom mjestu, što je najveći neuspjeh od osnivanja Premijer lige.

"Bilo bi lijepo da u posljednjim utakmicama pokažemo da navijači imaju čemu da se nadaju sljedeće sezone i da vjeruju da ovaj tim može da ponovo osvoji titulu", istakao je srpski fudbaler.

Vidić je u Junajted došao 2006. godine i od tada je odigrao ukupno 296 utakmica u svim takmičenjima.

Evra: Odlazak Vidića je veliki gubitak za mene

Fudbaler Mančester junajteda Patris Evra izjavio je danas da će odlazak srpskog internacionalca Nemanje Vidića sa Old Traforda predstavljati veliki gubitak.

"Bolno je izgubiti Vidića. Za mene je on jedan od najboljih defanzivnih igrača na svijetu. Kada vidite da igrač kao on napušta klub, ne možete a da se ne osetite veoma tužno", rekao je Evra za britanske medije.

Vidić je u Mančester junajted došao 2006. godine iz moskovskog Spartaka, a Evra kaže da se i danas sjeća njihove prve zajedničke utakmice.

"Kada govorite o Vidiću, to je kao da govorite o meni. U isto vrijeme smo došli u klub. Sjećam se naše prve utakmice, kada smo bili rezervni igrači... bili smo tako loši. Sjećam se da smo u svlačionici pričali kako treba da se vratimo u naše stare klubove, i pitali se šta tražimo u Junajtedu", rekao je Francuz.

Srpski fudbaler, koji je ujedno i kapiten Mančester junajteda, večeras će na utakmici protiv Hala poslednji put kao domaći igrač istrčati na teren Old Traforda.

"Prošli smo kroz teške periode Vida i ja... ali smo zajedno osvojili i mnogo trofeja. Veoma sam tužan što ću ga izgubiti", dodao je Evra.

Francuskom internacionalcu na ljeto ističe ugovor sa Mančester junajtedom, a gde će nastaviti karijeru još nije poznato.

Posljednjih nedjelja spekulise se da bi on mogao da se pridruži Vidiću u Interu, s kojim je srpski fudbaler sklopio dvogodišnji ugovor.

Bonus video: