Legende Premijer lige: Očajna odbrana koštala Liverpul titule

"Na svima njima je velika odgovornost što je Liverpul u 37 kola primio 49 golova, daleko najviše od ekipa na vrhu", smatra Karager
1 komentar(a)
Liverpul, Foto: Beta AP
Liverpul, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.05.2014. 11:55h

Navijači Liverpula do kraja života će mrtzjeti Žozea Murinja zbog ultradefanzivne taktike na "Enfild roudu" dvije sedmice, kao i euforičnog trka nakon drugog gola Čelzija.

Taj poraz koštaće "redse" istorijske titule, ali nije samo Murinjo kriv...

Po legendama Premijer lige, nekadašnjim defanzivcima Liverpula i Mančester junajteda, Džejmija Karagera i Garija Nevila, očajna odbrana "redsa" koštaće tim Brendana Rodžersa istorijske titule.

"Statična odbrana Liverpula, u kojoj dva štopera stoje samo ispred gola, dokazuje nedostatak pobjedničkog mentaliteta i liderskih vještina igrača koje su nužne za igrače na tim pozicijama, te nedostatak komunikacije s golmanom", smatra Karager.

"Problem je i što trener Rodžers očigledno ne vjeruje Ageru, ali moram da istaknem da su Škrtel i Sako zajedno igrali 17 utakmica, a mrežu su sačuvali samo jednom! Liverpul uvijek prima golove s njima ispred gola. Sako je previše nervozan, Škrtel ne može sam, Mignole očigledno ne može da zapovijeda takvom obranom, ali na svima njima je velika odgovornost što je Liverpul u 37 kola primio 49 golova, daleko najviše od ekipa na vrhu. Ne možete primiti toliko golova, od kojih su mnogi nedopustivi i onda očekivati da budete prvaci, to ne ide s brojem golova u vlastitoj mreži koji više priliči ekipi iz donjeg dijela tabele", napominje Karager.

Gari Nevil je kritikovao defanzivu cijelog tima, ne samo odbrambenih igrača.

"Ovo što se dogodilo Liverpulu protiv Palasa samo je posljedica onog što su nekažnjeno radili prije par kola za pobjedu u Noriču, kada su se nerezonski i panično povukli i čekali kraj. Tada su se izvukli, a sada ih je to koštalo titule, komentariše Nevil.

"Rodžersov Liverpul ili se potpuno povuče, ili bez ikakvog razloga krene u potpunu ofanzivu kada već ima pobjedu u džepu, za što je kažnjen primanjem golova i gubitkom bodova".

Bonus video: