"Metalurzi" osigurali Evropu

"Ovim porazom, mislim da smo stavili tačku na priču o eventualnom opstanku", priznao je Fuad Krkanović, trener Dečić
0 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.05.2014. 07:24h

Fudbaleri Čelika napunili su mrežu Dečića u nastavku (5:1) i petom uzastopnom pobjedom učvrstili se u vrhu tabele.

Do skora je bilo nezamislivo, ali nije nemoguće - „metalurzi” su teoretski još u trci za titulu, jer četiri kola prije kraja imaju dva boda manje od Lovćena i šest od vodeće Sutjeske, a sastaju se sa oba rivala iz vrha.

Izabranici Slavoljuba Bu- banje nisu na najbolji način otvorili meč sa Dečićem, jer su gosti poveli golom Markovića u 24. minutu, ali je nakon izjednačenja Mujdragića u 41. minutu (asistirao Ivanović), u nastavku je viđena goleada.

"Znao sam da je teško povezati dvije pobjede na svom terenu, ali je najvažnije da smo se brzo vratili u igru nakon primljenog gola. U nastavku smo zaigrali neuporedivo agresivnije. Sada igramo mnogo opuštenije i u preostala četiri meča namučićemo svoje protivnike", rekao je Bubanja.

Nakon odmora Čelik je pritisnuo Tuzane, i golom Zorića iz penala u 67. minutu preokrenuo na 2:1.

Đalac je potom iskoristio dvije asistencije Ivanovića da otkloni sve dileme, da bi u sudijskoj nadoknadi debitant Balša Božović (oporavio se od povrede) asistirao Kaleziću za 5:1.

"Ovim porazom, mislim da smo stavili tačku na priču o eventualnom opstanku", priznao je Fuad Krkanović, trener Dečića.

Čelik - Dečić 5:1 (1:1)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Nikola Vujović (Bar). Strijelci: Mujdragić 43, Zorić 69. penal, Đalac 71, 89, Kalezić 90+2 - Marković 24. Žuti kartoni: Krsteski (Čelik) – Ramović (Dečić).

Čelik: Delibašić, Krsteski, Mujdragić, Adrović, Ivanović (Kovačević), Đalac (Božović), Prtenjak, Zorić (Kalezić), Bulatović, Hadžibulić, Jovović.

Dečić: Đoković, Popović, Mihailović, Pepić, Zlatičanin, Orahovac (Akosta), Padović (Vučković), Ljuljđuraj, Marković, Kasapi (Kuč), Ramović.

Bonus video: