Luiz: Sezona bez trofeja za Čelzi je veliki neuspjeh

"Borićemo se do kraja, kako bismo uspjeli da trijumfujemo u Premijer ligi, mada znamo da to neće biti lako", rekao je Luiz
0 komentar(a)
David Luiz, Foto: Beta/AP
David Luiz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2014. 14:24h

Fudbaler Čelsija David Luiz rekao je danas da će ova sezona biti veoma neuspješna za njegovu ekipu ako ne osvoje titulu šampiona Engleske.

"Mi smo veliki klub koji želi da osvaja trofeje, a ako to ne uradimo može se reći da nam je sezona propala. Borićemo se do kraja, kako bismo uspjeli da trijumfujemo u Premijer ligi, mada znamo da to neće biti lako", rekao je Luiz britanskim medijima, dodajući i pogrdne riječi u opsivanju ove sezone, ako klub ostane bez trofeja.

Čelzi ove sezone još nije osvojio nijedan trofej. U srijedu je eliminisan u polufinalu Lige šampiona od Atletiko Madrida, ukupnim rezultatom 1:3, a nije ni u konkurenciji za osvajanje FA kupa.

Fudbaleri Žozea Murinja će ove sezone imati najviše jedan osvojeni trofej, i to ako postanu prvaci Engleske. Oni su dva kola prije kraja šampionata na drugoj poziciji, sa dva boda zaostatka u odnosu na Liverpul koji je lider Premijer lige.

"Mi ne možemo automatski da dođemo do trofeja. Čeka nas uzbudljiv finiš sezone, ali i ako ne osvojimo titulu, moramo prihvatiti činjenicu da je i to dio sporta. I mi smo ljudi, pružamo sve od sebe, ali nekada jednostavno ne možete da pobijedite", rekao je Luiz.

Ekipa Čelzija je posljednji put bila šampion Engleske u sezoni 2009/2010, a prvaci Evrope bili su dvije godine kasnije, dok su prošle sezone bili pobjedici Lige Evropa.

Bonus video: