Hodžson: Igrači da misle o reprezentaciji a ne transferima

Britanski mediji spekulišu da će kandidati za mjesto u timu Engleske, fudbaleri Sautemptona Adam Lalana i Luk Šou, biti jedni od najtraženijih u prelaznom roku
1 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2014. 13:04h

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson upozorio je danas igrače da tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu ne smiju da razmišljaju o prelaznom roku i mogućim transferima.

Britanski mediji spekulišu da će kandidati za mjesto u timu Engleske, fudbaleri Sautemptona Adam Lalana i Luk Šou, biti jedni od najtraženijih u prelaznom roku.

Za Šoua su zainteresovani Real Madrid, Mančester junajted i Čelzi, dok Liverpul želi da dovede Lalanu.

Hodžson će 12. maja saopštiti spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. On je rekao da bi bilo "naivno" vjerovati da igrači tokom Mundijala neće razgovarati sa svojim menadžerima, ali da će od njih tražiti da budu maksimalno koncentrisani na reprezentativne obaveze.

"Igrači će morati da prihvate činjenicu da neću pokazati ni trunku saosjećanja za takve stvari. Što se mene tiče, oni potpisuju ugovore sa reprezentacijom Engleske", rekao je Hodžson za Dejli Telegraf.

On je istakao da bi reprezentativci trebalo da kažu svojim menadžerima šta žele, pošto tokom turnira ne smiju da ih ometaju priče o transferima.

"Recite im da obave sve poslove i kada budu imali konkretne ponude neka vas zovu. Vi ćete u Brazilu raditi samo za Englesku", dodao je on.

Hodžson je rekao da bi mogao u tim da pozove odbrambenog igrača Čelzija Ešlija Kola, uprkos tome što nije standardan u londonskom timu.

"Na mene ne utiče to što Kol ne igra mnogo. Nikada nisam sumnjao u Ešlija, nikada nisam ni pomislio da ne mogu da ga uvrstim u tim koliko god da utakmica nije igrao", rekao je Hodžson.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Engleska će igrati u Grupi D sa Urugvajem, Kostarikom i Italijom.

Bonus video: