Kel: Borusija nije favorit u finalu Kupa protiv Bajerna

"Ne vidim da je Borusija Dortmund favorit u finalu protiv Bajerna. Njima je gorka pilula za gutanje to što nisu uspjeli da se plasiraju u finale Lige šampiona", rekao je Kel
0 komentar(a)
Sebastijan Kel, Foto: Beta/AP
Sebastijan Kel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2014. 10:41h

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Sebastijan Kel izjavio je danas da "milioneri" nisu favoriti u finalu Kupa Njemačke protiv Bajerna.

"Ne vidim da je Borusija Dortmund favorit u finalu protiv Bajerna. Njima je gorka pilula za gutanje to što nisu uspjeli da se plasiraju u finale Lige šampiona", rekao je Kel za njemački Bild.

Bajern je u utorak u revanš utakmici polufinala Lige šampiona poražen na svom terenu sa 4:0 od Real Madrida, a Kel je ocijenio da će Bavarci dati svoj maksimum da osvoje drugu titulu u sezoni.

"Oni će preko eliminacije iz Lige šampiona preći brzo i biće spremni za finale Kupa. Oni će prikupiti svu snagu i pronaći motivaciju da dođu do druge titule. Ipak, mi smo u potpunosti koncentrisani na Kup i znamo da imamo svoju šansu", rekao je Kel.

Bajern je ove sezone već osvojio titulu prvaka Njemačke i Svetsko klupsko prvenstvo, dok će Borusija šampionat završiti na drugom mjestu s velikim bodovnim zaostatkom za Bavarcima.

U posljednjem okršaju ova dvija rivala u prvenstvu, Borusija je sa 3:0 pobijedila Bajern u Minhenu na stadionu Alijanc arena.

Finalna utakmica Kupa Njemačke igraće se 17. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Bonus video: