Simeone: Igrači Atletika imaju velika m...

"Zahvalan sam igračima na tome što su učinili, siguran sam da ne bi uspjeli, da nisu bili podrška jedni drugima", rekao je Simeone
9 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Beta/AP
Dijego Simeone, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2014. 10:33h

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone zahvalio je danas majkama fudbalera tog kluba poslije plasmana u finale Lige šampiona.

"Želim da se zahvalim majkama igrača, jer njihovi sinovi imaju velika m...", rekao je Simeone.

Atletiko je sinoć na stadionu Stamford bridž u Londonu poslije preokreta pobedio Čelzi sa 3:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona i tako izborio svoje prvo finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja još od sezone 1973/74.

"Ne mislim da je prednost ili mana to što ćemo igrati protiv Reala u finalu. Poznajemo jedni druge veoma dobro, takmičimo se u ligi. Real je moćan klub, naviknut na ovakve stvari, dok je za nas sve ovo novo i mnogo smo uzbuđeni", rekao je šef stručnog štaba Atletika.

Ekipa Dijega Simeonea će 24. maja u Lisabonu u finalu Lige šampiona igrati protiv gradskog rivala Reala, pa će to ujedno i biti prvo finale klubova iz istog grada u istoriji tog takmičenja.

"Nemamo mnogo vremena da mislimo... Moramo sada da se okrenemo sljedećem meču protiv Levantea. Zahvalan sam igračima na tome što su učinili, siguran sam da ne bi uspjeli, da nisu bili podrška jedni drugima", rekao je Simeone.

Atletiko se ove sezone bori i za šampionsku titulu u Španiji. U Primeri, tri kola prije kraja, ima četiri boda više od drugoplasirane Barselone, a šest više od Reala, koji, međutim, ima i utakmicu manje.

Sereso: Nikada nisam sumnjao u uspjeh Atletika

Predsjednik Fudbalskog kluba Atletiko Madrid Enrike Sereso rekao je danas da nikada nije sumnjao u uspjeh "jorgandžija" u Ligi šampiona.

"Nisam brinuo kada je Čelzi poveo, jer sam bio siguran da ćemo proći. Znao sam, imao sam osjećaj da ćemo preokrenuti i da ćemo se kvalifikovati", rekao je Sereso.

Atletiko je sinoć na stadionu Stamford bridž u Londonu pobijedio Čelzi sa 3:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona i tako je obezbijedio svoje prvo finale najelitinijeg fudbalskog takmičenja još od sezone 1973/74.

"Prošlo je 40 godina od kada smo posljednji put učestvovali u finalu, a 24. maja ćemo ponovo učestvovati u njemu. Spremni smo za to finale i silno ga isčekujemo", rekao je Sereso.

Ekipa Dijega Simeonea će 24. maja u Lisabonu u finalu Lige šampiona igrati protiv gradskog rivala Reala, pa će to ujedno i biti prvo finale klubova iz istog grada u istoriji tog takmičenja.

Atletiko se ove sezone bori i za šampionsku titulu u Španiji. U Primeri, tri kola prije kraja, imaju četiri boda više od drugoplasirane Barselone, a šest više od Reala, koji ima i utakmicu manje.

Anćeloti: Atletiko je zasluženo izbacio Čelzi

Trener Reala Karlo Anćeloti ocijenio je danas da je Atletiko zasluženo izborio plasman u finale Lige šampiona i dodao da se raduje okršaju s "jorgandžijama".

"Atletiko je apsolutno zaslužio plasman u finale Lige šampiona... Bili su znatno bolji od Čelzija", rekao je Anćeloti.

U finalu Lige šampiona "jorgandžije" će se sastati s gradskim rivalom Realom, a to će ujedno i biti prvo finale klubova iz istog grada u istoriji tog takmičenja.

"Svi ljudi u Madridu su presreći zbog gradskog derbija. U finalu neće biti favorita, svako ko je učestvovao u nekom, zna da je tako... Siguran sam da će biti neizvjestan duel", dodao je italijanski stručnjak.

Anćeloti je kazao da srećan što je u mogućnosti da Realu donese 10. titulu Lige šampiona.

"Uzbuđen sam! Živim u svijetu gdje doživljavate ovako lijepe trenutke. Ponosan sam što sam u mogućnosti da Realu donesem 10. titulu, poslije 12 dugih godina. Radim u klubu koji je vjerovatno najveći na svijetu", izjavio je Anćeloti.

Finale Lige šampiona igraće se 24. maja u Lisabonu.

Bonus video: