Lovćen u finalu: Fudbalsko pjevanje i mišljenje

„Vruće srce, `ladna glava, i naši će snovi postati java“ - ispisana parola navijača Lovćena na istočnoj tribini dočekala je fudbalere protiv Petrovca
4 komentar(a)
Lovćen, Foto: V. Belojević
Lovćen, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 30.04.2014. 22:48h

I fudbalsko pjevanje i mišljenje, i lijepo i korisno - silovitim uzletom igračke klase, samouvjereni Lovćen je razgrnuo Petrovac i na Dan nezavisnosti u finalu Kupa mjerkaće prvi trofej u klupskoj istoriji. U krajnjem rezultatu, u ta tri gola prednosti smjestila se sva nadmoć poletnih i inspirisanih „crvenih“, koji su ugasili „nebesko-plave“ i iskoristili blagodeti povoljnog rezultata iz prvog meča (0:0)...

"Veliki uspjeh ekipe i čitavog kluba. Bili smo sigurni i u polju, i u pasu i kombinaciji, a Petrovac nam praktično nije ni zaprijetio. Kada u kratkom vremenskom roku savladate rivala dva puta, morate biti zadovoljni - sa mirnoćom čovjeka koji zna da tek predstoje odlučujuće bitke za pehare, govorio je po okončanju meča trener cetinjskog tima Mojaš Radonjić.

„Vruće srce, `ladna glava, i naši će snovi postati java“ - ispisana parola navijača Lovćena na istočnoj tribini dočekala je fudbalere dva tima pri istrčavanju na teren igrališta na Obilića poljani. Četiri dana nakon što su na istom mjestu u šampionatu pobjedili Petrovac (2:1), „crveni“ su se odazvali pozivu svojih pristalica, ulazeći u devedesetominutnu vožnju u petoj brzini.

U 10. minutu Radunović je sa desnog krila centaršutem pogodio „u trepavicu“ Vujanovića, koji je iz peterca manirom rutinera savladao Popovića. Mirnoćom i žustrinom, taktičkom disciplinom i fizičkom premoći, Lovćen je održavao jak ritam, ne dozvoljavajući nemoćnom rivalu da ga ugrozi. U svakoj akciji Cetinjana naziralo se postojanje sistema i ideje, što je najbolje demonstrirano u 53. minutu - Merdović je sa lijevog krila započeo napad, loptu su Božović i Vujanović hitro proslijedili na drugu stranu do Kosovića, koji je iz punog trka pogodio. Merdović je u 74. minutu iz peterca krunisao odličnu igru svog tima, pa je ugašen tanušni plamičak nade „nebesko-plavih“ da će vidjeti finale...

LOVĆEN - PETROVAC 3:0 (prvi meč 0:0)

Cetinje - Stadion na Obilića poljani. Gledalaca: 1000. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelci: Vujanović u 10, Kosović u 53. i Merdović u 74. minutu.

Lovćen: Perović, Radunović, Simović, Tatar, Martinović ,Brnović (Ueda), Kosović, Radović, Božović (M. Draganić), Vujanović, Merdović (Perutović).

Petrovac: N. Popović, Grbović, Lakić, Mijović, Marković, Čelebić, Šofranac, Martinović, Zec (Leverda), Muhović (Kacić), Jovović (Kruščić)

Bonus video: