Moćni Atletiko prejak za Čelzi, madridsko finale u Lisabonu!

Čelzi poveo 1:0, Atletiko preokrenuo na 3:1! U Lisabonu, 24. maja, igraće se madridski derbi: Real - Atletiko!
25 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 21:06h

Prvi put u istroriji elitnog evropskog klupskog takmičenja igraće se gradski derbi u finalu - Atletiko je u spektakularnoj partiji na "Stamford bridžu" slavio sa 3:1 protiv Čelzija i zakazao madridski derbi u Lisabonu, 24. maja.

Prvi put od sada već davne 1974. godine "kolćonerosi" će igrati finale Lige (Kupa) šampiona. Ono što tada nisu uspjeli u Briselu, kada su ponovljenom meču poraženi od Bajerna (prvi meč završen je bez pobjednika) pokušaće da isprave u Lisabonu, i to protiv najvećeg rivala...

Vrhunsku partiju odigrala je četa Dijega Simeonea u Zapadnom Londonu. Čak i kada se činilo da ide sve onako kako je Murinjo zamislio (vođstvo Čelzija golom Toresa), momci popularnog "el ćola" pokazali su da znaju i da napadaju, krenuo je "plan B", koji je bio perfektan...

Gol Adrijana za 1:1 u finišu prvog dijela bio je samo uvod u simultanku gostiju u drugom dijelu. Tada se i vidjelo da nešto nije u redu sa Čelzijem, sa Murinjovim Čelzijem - vezane greške napravila su čak trojica igrača u šesnaestercu (Azar, golman Švarcer pa Ešli Kol) prije nego što se zatresla mreža.

Čelzi je sve više klecao, a onda definitivno završio na koljenima kada su Dijego Kosta iz penala, pa Arda Turan, odveli goste do velikih 3:1 u nastavku...

Atletiko nastavlja da sanja svoj san - ekipa u koju je uloženo neuporedivo manje novca od najvećih evropskih klubova nalazi se pred osvajanjem španske Primere i na korak od evorpskog trona!

Trener Čelzija Žoze Murinjo opet je bio tragičar polufinala, ta faza takmičenja za njega postaje ukleta. Portugalac je četvrti put zaredom eliminisan u polufinalu Lige šampiona, ukupno šesti put u karijeri...

TOK MEČA

Kraj utakmice!

90+4: Velika šansa za Azara, ali Kurtoa ne popušta protiv "svog" Čelzija...

90. min: Pet minuta nadoknade, oba tima jedva čekaju kraj.

87. min: Pjesma navijača Atletika odjekuje "Stamford bridžom", odbrojavaju se minuti do madridskog finala Lige šampiona u Lisabonu, 24 maja...

79. min: Čelzi se u raspao u finišu, prijeti mu debakl kao noć ranije Bajernu...

77. min: Nova šansa za Atletiko, Felipe Luiz je sjajno prošao po lijevoj strani, odbranio je Švarcer.

75. min: Izlazi Dijego Kosta, Simeone ne želi da rizikuje da najbolji igrač dobije drugi žuti karton. Ušao je Sosa. Izmjena i kod Čelzija, Vilijan je ustupio mjesto Širleu.

71. min: Ubitača kontranapad i konačna presuda Atletika! Huan Fran je centrirao sa desne strane, Arda Turan uz devijaciju Švarcera pogodio prečku, ali mu se lopta savršeno vratila na peterac i iz drugog pokušaja nije bilo greške - 3:1 za "kolčonerose", Čelzi je nokautiran u svom dvorištu.

67. min: Očajnička ofanziva Čelzija, ušao je i Demba Ba, umjesto strijelca Toresa...

64. min: Velika sreća za Atletiko, Čelzi je mogao odmah da se vrati u igru. David Luiz je pogodio stativu glavom sa desetak metara, a Kurtoa sjajnim refleksom spriječio da se lopta odbije do Etoa.

60. min: Dijego Kosta je dugo namještao loptu na bijelu tačku, a onda je poslao pod prečku! Atletiko je preokrenuo rezultat i napravio ogroma korak ka finalu u Lisabonu. Čelziju sada trebaju dva gola da prođe dalje.

58. min: Penal za Atletiko! Čim je ušao u igru Eto je faulirao Dijega Kostu, Ricoli je opravdano pokazao na bijelu tačku.

54. min: Murinjo kreće ofanzivnije, izašao je Ešli Kol, ušao Eto. Aspilikueta se vraća na mjesto lijevog beka, svoju prirodnu poziciju.

53. min: Velika šansa za Čelzi, Teri je glavom šutirao sa sedam metara - odbanio je Kurtoa.

48. min: Arda Turan je imao šansu sve da riješi, sjajno je izigrao Ivanovića i gađao pod prečku, ali je Švarcer odbranio!

Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena! Sada se Atletiko pita. Čelzi mora da napadne i da drugi gol.

44. min: Samo osam minuta trajalo je vosđtvo Čelzija. Sjajna akcija fudbalera Atletika i neodlučnost odbrane Čelzija kreirala je izjednačenje - Tijago je ubacio sjajnu loptu u šesnaesterac, golman Švarcer bio je pomalo neodlučan, Haun Fran je vratio loptu sa gol-linije nazad u peterac, a Adrijan je uz dosta sreće pospremio u mrežu. Bile su to vezane greške, Azara koji je olako pustio Frana po desnoj strani, zatim i Kola koji je pustio loptu.

42. min: Adrijan je pokušao glavom za Atletiko nakon ubacivanja Kokea, bio je to opasan prekid, ali Švarcer nije imao puno problema da uhvati loptu.

36. min: Čelzi vodi sa 1:0. Vilijan je fantastično prošao između dva fudbalera Atletika, Murinjov "dupli bek" Sezar Aspilikueta odigrao je povratnu loptu za Toresa, koji je sa desetak metara po zemlji gađao u mrežu! Lopta je na putu ka golu zakačila Marija Suaresa i malo omela Kurtou. Nekadašnji "el njinjo", bivši idol navijača Atletika, nije želio da slavi gol protiv svog bivšeg kluba.

23. min: Najveća šansa za Čelzi stigla je iz auta - Ivanović je ubacio u šesnaesterac, a David Luiz makazicama zamalo promašio metu!

18. min: Opasan je ponovo bio Atletiko, Kejhil je izgubio loptu u opasnoj zoni, ali je u nastavku akcije stigao da izblokira Dijega Kostu.

15. min: Prvi konkretniji pokušaj Čelzija, Vilijan je imao slobodan udarac sa perfektne pozicije, ali je prebacio gol.

11. min: Velika bitka vodi se na sredini terena, igrači oba tima fantastično se vraćaju nazad po izgubljenoj lopti.

4. min: Atletiko je odmah mogao da povede, Koke je u pokušaju da centrira umalo približio "kolćonerose" finalu - lopta je preletjela Švarcera, pogodila prečku, pa se odbila u stativu!

Utakmica je počela!

Liga šampiona večeras će dobiti drugog finalistu, nakon što je Real u velikom stilu eliminisao Bajern i prvi čekirao kartu za Lisabon.

Čelzi i Atletiko Madrid kreću od nule nakon što je prvi meč na "Visente Kalderonu" završen bez golova i bez pravih šansi.

Žoze Murinjo i Dijego Simeone objavili su starte postave za večerašnji revanš, a Portugalac je ponovo iznenadio izvođenjem postave s dva desna beka - ispred Branislava Ivanovića igraće Sezar Aspilikueta.

Da li će i duel na "Stemford bridžu" biti tvrd i defanzivan kao što je bilo slučaj prije osam dana u Madridu, sazanećemo uskoro.

Sastavi timova:

Čelzi: Švarcer; Ivanović, Kejhil, Teri, Kol, Aspilikueta, David Luiz, Ramireš, Viijian, Azar, Tores.

Atletiko Madrid: Kurtoa - Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Mario Susres, Tijago, Adrijan, Koke, Arda, Dijego Kosta.

Galerija

Bonus video: