Deseta kruna opsesija Reala: Anćeloti je promijenio sve

Madridski mediji bili su u ekstazi, takvu utakmicu čekali su više od deceniju: “Ardio Munich”, u prevodu “Minhen je spaljen”, naslov je lista “As”
55 pregleda 3 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Real Madrid
Anćeloti, Foto: Real Madrid
Ažurirano: 30.04.2014. 17:45h

Karlo Anćeloti, pravi čovjek na pravom mjestu, oduševljena je španska fudbalska javnost nakon povratka Reala u finale Lige šampiona - tamo gdje “kraljevskog kluba” nije bilo čak 12 godina!

"Mister je puno toga promijenio u našem mentalitetu, i pogledajte šta se dogodilo", oduševljen je Kristijano Ronaldo, dvostruki strijelac u Minhenu (4:0) i rekorder po broju golova u jednoj sezoni Lige šampiona (16).

Real je posljednji put bio u finalu Lige šampiona istog dana kada je i posljednji put osvojio trofej - bilo je to 15. maja 2002. na “Hempden parku” u Glazgovu, kada je Zinendin Zidan, čovjek koji sada sjedi tik uz Anćelotija, maestralnim volejem srušio Bajer Leverkuzen (2:1).

Sa klupe je komandovao Visente del Boske, posljednji trener koji je Realu donio titulu LŠ.

"Real je bio odličan, u svakom segmentu igre bio je superiorniji od Bajerna", kazao je Del Boske, uz pohvale Anćelotiju:

"Obogatio je fudbal. Gradi ekipu polako, ali sigurno!

Baš tako - trebalo je da dođe trener koji nikad u karijeri nije izgubio od Bajerna, pa da Real napokon sruši minhensku “crnu beštiju” (čak četiri ispadanja Reala od Bajerna u polufinalu LŠ kroz istoriju, posljednje 2012. godine).

Madridski mediji bili su u ekstazi, takvu utakmicu čekali su više od deceniju:

“Ardio Munich”, u prevodu “Minhen je spaljen”, naslov je lista “As”.

“Promjena istorije... do Lisabona”, razvukla je tiražna “Marka”.

U Madridu, sve se vrti oko broja 10. Real već 12 godina opsesivno čeka desetu evropsku krunu, a 2002. je promijenio 10 trenera...

"Kada sam došao u Madrid, u vazduhu sam osjetio značaj ovog takmičenja za Real. Želja za “desimom” (desetom krunom) vukla nas je kroz ovo takmičenje. Nadam se da ćemo sa istom strašću odigrati finale", rekao je Anćeloti, koji ima dvije titule Lige šampiona u svojoj riznici.

Obje je osvojio sa Milanom - 2003, pa 2007. godine.

Bonus video: