Gvardiolu čuva ogromna plata?

Koliko god velikan iz Minhena bio finansijski moćan, čini se da je mu se ne isplati da tek tako odlučuje o smjeni, jer Gvardiolina godišnja plata iznosu 17 miliona eura
53 pregleda 20 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2014. 09:35h

Dan nakon šamara i eliminacije od Reala u polufinalu Lige šampiona njemački mediji su redom napali Peapa Gvardiolu i „tiki-taka“ stil koji je po mišljenju svih prevaziđen u evropskom fudbalu.

Bajern je ponižen, reklo bi se da javnost u Njemačkoj više boli način na koji su Bavarci ispali nego sama eliminacija, a Gvardiola je postao meta.

"Ne mogu da se mijenjam. To je moj stil. Moja trenerska ideja je posjed lopte i da iz takve igre pobjeđujem", rekao je Gvardiola.

A da li Bajern može da mijenja njega? Koliko god velikan iz Minhena bio finansijski moćan, čini se da je mu se ne isplati da tek tako odlučuje o smjeni, jer Gvardiolina godišnja plata iznosu 17 miliona eura.

Katalonac ima ugovor do 2016, lako je izračunati da Gvardioli to garantuje još makar 34 miliona u naredne dvije sezone, jedino ako se ne dogovori s klubom o sporazumnom raskidu ugovoru pa „zakuči“ makar polovinu.

Je li Bajernu isplativo da sada toliko troši samo na odštetu treneru? Njemački mediji takođe misle da je Pepova pozicija prilično sigurna, a da je situacija komplikovana bilo je jasno i u izjavi Karl-Hajnca Rumenigea odmah nakon meča:

"Bolje da večeras ne pričam ništa", jedva je izustio Rumenige, prvi čovjek Bavaraca.

Bajern će možda igrati i na kartu što Gvardiola teško može da funkcioniše u okruženju u kojem mu svi "traže glavu", pa bi u tom slučaju možda i sam tražio sporazumni raskid saradnje.

U svakom slučaju sve će brzo biti poznato, ali ostaće upisano da je Gvardiola s Bajernom, možda i najjačim timom u posljednjih 15 godina u Evropi, upisao dva najteža poraaza u trenerskoj karijeri – 3:0 od Borusije i 4:0 od Reala.

Bonus video: